avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere autorizare sala de fitness in justitie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere autorizare sala de fitness in justitie

Locatarii unei scari de bloc au obtinut suspendarea activitatii unei sali de fitness care functiona la parterul blocului fara autorizatie. Locatarii direct implicati(cei din vecinatate) nu vor sa semneze ca sunt de acord cu functionarea salii, ca sunt foarte deranjati de zgomote. Patronul salii ne ameninta ca ne da in judecata, si vom fi obligati sa semnam, ca el a facut investitii in sala de fitness. Dar nu trebuia sa obtina intai autorizatia si apoi sa faca investitii? Ne poate obliga judecatoria sa semnam ca sa obtina autorizatia de functionare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pref0022 , utilizator 11:33, 16 Ianuarie 2018
Da, puteti incerca pe calea unei ordonante presedintiale care tb foarte bine motivata insa.

Am consultat un avocat in legatura cu problema cu care va tot deranjez. Ne-a spus ca intru-un proces de plangere contraventionala nu putem interveni noi locatarii. Procesul care se afla acum pe rol este o plangere facuta de patronul salii impotriva Politiei Locale prin care contesta amenda primita si suspendarea activitatii pana la obtinerea autorizatiei de functionare. Avocatul respectiv ne-a sugerat ca putem cere politiei locale sa ne citeze ca martori in proces. Politia spune ca nu poate sa ne citeze ca nu avem noi nimic de-a face cu autorizatia de functionare. Intrebarea noastra este: in acest proces de plangere contraventionala, poate justitia sa-i dea patronului autorizatie de functionare, chiar daca locatarul in cauza nu a semnat acordul? Daca patronul invoca numele locatarului respectiv in instanta, nu ar trebui citat in proces si locatarul respectiv pentru a-si prezenta pozitia? Va multumesc si sper sa nu va mai deranjez. Problema noastra e ca patronul salii de fitness este fiul unei persoane cu functie foarte mare in oras, si avem senzatia ca numeni nu vrea sa se implice in acest caz.
Sfatul meu e sa luati legatura cu cei de la Politia Locala si sa le dati declaratii privind situatia de fapt in ceea ce priveste zgomotul care afecteaza confortul locatarilor, urmand ca aceste declaratii sa fie prezentate in instanta de Politie.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
Francisc Gerber, Avocat
Tin sa multumesc echipei de avocati care mi-a dat sfaturi cu privire la situatia expusa. Am procedat asa cum m-au sfatuit domniile lor si am castigat in instanta chiar de la primul termen. Sala de fitnes s-a si mutat din locatia respectiva iar noi ne putem duce viata in mod linistit.

Cu deosebita stima si consideratie,
Ilinca Mihaila
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
Ilinca1958, utilizator
Buna ziua. Referitor la sala de fitnes, as avea o problema si anume: sala de fitnes se afla la parterul blocului, din cate stiu are autorizatie de functionare. In schimb, ne deranjeaza fff rau cu zgomotele, nu atat de la muzica cat de la aruncatul greutatilor pe jos de catre cei ce le folosesc. Se aude si se simte de zici ca este cutremur, aruncandu-le pe podeaua de beton, zgomotul se propaga pana la etajul 3. Practic nu poti sa ai liniste in intervalul orar 08-22.00, programul salii de fitnes. Intrebare: la ce institutii ma pot adresa ca sa reclam acest lucru pt a se verifica daca patronul salii a antifonat corespunzator normelor legale in vigoare pt a nu deranja cu astfel de zgomote locatarii care locuiesc deasupra? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
pref0022, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce institutie ma pot adresa pt a reclama zgomote la sala fitnes? pref0022 pref0022 Buna ziua. Referitor la sala de fitnes, as avea o problema si anume: sala de fitnes se afla la parterul blocului, din cate stiu are autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Sala de fitness la parterul blocului de locuințe ionut k ionut k Buna ziua ! Întrebarea mea ( in numele asociației de proprietari din care fac parte ) este : dacă cei care și-au deschis sala de Fitness si culturism la ... (vezi toată discuția)
Gradinita la parterul blocului si curte de joaca in fata blocului stefanelul stefanelul Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc la etajul 1. La parter functioneaza o gradinita cu aprox. 30-50 de copii. In fata blocului, inclusiv si sub balconul meu, este ... (vezi toată discuția)