Intrucat am avut o sarcina mai dificila, fiind si inaintata in varsta, am avut concediu medical din luna a 2 a de sarcina. Acum sunt in concediu prenatal, dar nu sunt lamurita daca se plateste la fel ca si concediul medical in sarcina. Calculul platii concediului prenatal este afectat in vreun fel de faptul ca am beneficiat inainte de concediu medical? Puteti sa ma lamuriti cum se platesc acestea?
Eu personal am primit pentru prima luna de concediu prenatal aceeasi suma de bani ca si luna anterioara cand eram in concediu medical. E corect?
indemnizatia de concediu medical se calculeaza ca media a veniturilor brute realizate in cele 6 luni anterioare. Ati avut concediu medical pentru risc maternal, platit cu 75%.
Acum ca ati inceput concediul de maternitate, la calculul acestuia se iau in considerare indemnizatiile medicale si salariile primite in cele 6 luni anterioare, dar procentul este 85%.
Probabil ca scaderea bazei de calcul (de la salarii la indemnizatii medicale) se compenseaza cu majorarea de la 75% la 85%.
Ce cod ati avut pe certificatele medicale inainte de prenatal? Daca era codul 01, atunci plata a fost cu 75%. Risc maternal este cu codul 15, platit 85%.
Codurile erau explicate pe verso-ul certificatului medical.