avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

iesirea la pensie

Buna seara
As dori sa stiu cand pot iesi la pensie (deoarece nu realizez nici un venit) anticipata sau la limita de varsta si daca se cumuleaza anii lucrati la civil cu anii lucrati la M. I. pentru stabilirea stagiului de cotizare.Mentionez ca am 33 ani,1 luna , 24 zile la civil, din care 3 ani cu O.U.G. 22/2004 si 5 ani, 3 luni, 4 zile cadru activ (subofiter M.I.)
Data nasterii:13.11.1955
Cel mai recent răspuns: mihaicopacescu , utilizator 01:30, 15 Iunie 2013
Va puteti pensiona anticipat partial dupa anul 2015 luna Noiembrie la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc mult pentru promtitudinea raspunsului dumneavoastra,dar mi-am dat seama ca m-am exprimat gresit si am ramas cu niste nelamuriri.Sant nascut pe 13.11.1955.Ca vechime am : 33ani 1luna 24zile (din care 3ani cu O.U.G.22/2004) si inca 5ani 3luni 4zile(subofiter M.I.).Va rog sa-mi spuneti care este stagiul de cotizatie realizat si daca datorita grupei de la M.I. scade limita de varsta.Cu stima si va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pentru pensie anticipata ecaterina10 ecaterina10 O femeie născută pe 30 iulie 1955,cu 22 ani vechime in muncă(comerț),la ce vârstă poate cere pensie anticipată sau anticipată ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate constantaarsenie constantaarsenie Buna ziua!Ma numesc Constanta A.Sunt nascuta pe data de 26.11.1963. In urma unor probleme de sanatate am fost pensionata pe caz de invaliditate,fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata cu sau fara penalitati vladuta vladuta Sotul este nascut in 17.08.1953 si are 35 ani vechimein munca.A lucrat in grupa 1 timp de 10 ani si 5 luni la care i sa calculat un spor de 6 ani.In grupa a 2 ... (vezi toată discuția)