Buna dimineata!
Mi s-a acceptat cererea de stramutare la un litigiu de munca la un alt Tribunal!Eu in fond am avut calitate de parat si nu am cerut in intampinare cerere in garantie la alte 3 persoane si am pierdut dreptul asta in fondul procesului!Acum cind incep din nou dosarul dupa stramutare in intiminpare pot sa chem in garantie?Sau trebuie obligatoriu la prima instanta?
Cererea de chemare in garantie , forma a interventiei fortatare si cerere incidentala , este competenta a fi introdusa instantei de judedecata care e investita cu cererea principala.
Daca n-ati introdus o in termen , nu mai aveti acest drept.
va sfatuiesc sa faceti oricum cererea de chemare in garantie.
Trebuie sa mai stiti ca sanctiune depunerii tardive a cererii de chemare in garantie este judecarea separata.
Asadar, chiar daca termenul este depasit, daca raspunderea celor trei este evidenta si aveti probe, este posibil ca judecatorul sa le judece impreuna. In cel mai rau caz, va disjunge cererea de chemare in garantie si o va judeca tot el, separat.
In ce priveste reluarea procesului ca urmare a admiterii cererii de starmutare - raspunsul il gasiti in art 40 alin 4 Cod Procedura Civila - in hotararea de stramutare instanta arata care dintre actele facute pana la acel moment se pastreaza.
Asadar nu se ia de la zero decat daca instanta care a admis stramutarea dispune asta.
Cererea de stramutatre, nu presupune reluarea solutionarii litigiului de la inceput, ci doar investirea altei instante de judecata egala in rang cu cea care a fost initial investita cu solutionarea cererii de chemare in judecata.
Prin admiterea cererii de stramutare a judecatii, se dispune si ce acte procedurale se pastreaza.
In aceste conditii, asa cum sustine si costiboncu, ar trebui sa solicitati instantei de judecata, prin cerere scrisa, chemarea in garantie a persoanelor care pot intruni aceasta calitate procedurala.
Oricum ar fi, sfatul meu este sa contactati de urgenta un jurist care sa va indrume in tot ceea ce doriti sa intreprindeti!
Ascultatii sfatul cu incredere!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cerere in garantie!
cata26
Buna ziua!As dori si eu sa stiu daca vreau sa chem in garantie 2 persoane unde se va desfasura procesul?Mentionez ca eu locuiesc in orasul x,una din persoane ... (vezi toată discuția)