avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreþinere majorare + cheltuieli de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreþinere majorare + cheltuieli de judecata?

Acesta este rezumatul sedintei afisat pe portal.just.ro:

10.05.2013
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet nr. 3 - Recurs
Tip solutie: Admis recurs
Solutia pe scurt: Admite în parte recursul formulat de reclamanta M.I.V.împotriva sentinţei civile nr. 12XXX/2012 pronunţată de Judecătoria Bistriţa în dosarul nr. 10XXX/190/2012, pe care o modifică în parte, în sensul că:obligă pe pârâtul D.A. la plata către reclamanta M.I.V.a cheltuielilor de judecată în sumă de 250 lei.Menţine restul dispoziţiilor din sentinţa atacată. Fără cheltuieli de judecată în recurs.Irevocabilă.Pronunţată în şedinţa publică din data de 10.05.2013.
Document: Hotarâre XXX/2013 10.05.2013

Intrebarea mea este urmatoarea: mai am vrea-o cale de atac impotriva dnei.M.I.V.? Deoarece consider ca este nedrept sa ma dea in judecata pentru majorarea pensiei de intretinere minor, eu sa accept majorarea (de la 200 la 278,25 - poate nu-i mult dar la un salar de bugetar de 1083 lei se simte) si apoi sa fiu dat in judecata ca sa-i platesc cheltuielile de judecata (250 lei).

Nu mai aveti cale de atac.
Legea precizeaza ca partea care a castigat procesul are obligatia de a cere cheltuieli de judecata , dar si de a dovedi cuantumul si intinderea lor.
Partea care a pierdut procesul va fi obligata la cererea partii care a castigat sa-i plateasca aceste cheltuielile de judecata.
cheltuielile de judecata pot fi cerute in cursul procesului, la data inchiderii dezbaterilor , dar si pe cale separata , printr-o actiune in pretentii.

Nu stiu daca in mod gresit sau corect ati fost obligat la aceste cheltuieli, insa nu mai e cale de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea pensiei de intretinere platita in plus Livica Livica Fostul meu sot a obtinut prin instanta micsorarea procentului pensiei. Astfel, dupa sase luni de proces, dupa multe minciuni si doi avocati platiti, din doua ... (vezi toată discuția)
Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)
Desfãºurarea procesului în fond ºi recurs raul82io raul82io Buna ziua tuturor! Am expus aici mai demult o problema legata de un accident rutier in care am fost implicat. Ideea e urmatoarea: am avut un proces verbal ... (vezi toată discuția)