avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperarea pensiei de intretinere platita in plus
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperarea pensiei de intretinere platita in plus

Fostul meu sot a obtinut prin instanta micsorarea procentului pensiei. Astfel, dupa sase luni de proces, dupa multe minciuni si doi avocati platiti, din doua judete, a economisit 80 lei din banii copiilor.
Intrebarea mea este daca el nu va plati pensia doua luni ca sa-si recupereze pierderea din urma, sau cum se procedeaza, pt ca platea de obicei 250 lei si acum (din iulie a inceput procesul si a castigat in ianuarie) va plati 170 lei.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 20:34, 9 Februarie 2012
Acum m-am uitat din nou pe portalul Judecatoriei si am observat ca s-a modificat putin solutia in sensul ca s-au dat mai multe amanunte. Dupa parerea mea, desi au intentionat sa micsoreze pensia, au marit-o dupa matematica pe care o stiu eu. In cazul acesta ce trebuie facut? Se da o alta solutie s-au se corecteaza cea existenta?
Solutie: Admite actiunea formulată de reclamantul XXX - in contradictoriu cu pârâta XXX - Reduce cuantumul pensiei lunare de intretinere la care a fost obligat reclamantul prin sentinţa civilă nr a Judecătoriei XXX in favoarea minorilor XXX, si XXX , de la cota de 1/6 pentru fiecare copil la cota de 1/3 din 1 pentru fiecare minor in parte , respectiv 1/6 pentru fiecare minor de la data introducerii actiunii până la majorat sau alte dispozitii legale , calculată asupra veniturilor nete lunare Cu recurs in 15 zile de la comunicare
Pagina 1
Va rog, este posibil sa se dea o asemenea sentinta? Poate ca nu am fost clara. Hotararea judecatoreasca data la divort spunea ca trebuie sa plateasca 1/6 pt fiecare copil. S-a judecat 6 luni ca sa micsoreze procentul si dupa cum s-a dat solutia, din cat inteleg eu, s-a dorit micsorarea procentului. Dar pentru ca nu s-a calculat corect, in final a ramas la fel. E posibil sa castigi un proces din greseala? Nu stiu daca trebuie sa ma bucur sau sa ma disper ca se poate intampla asa ceva!
Reclamantului e direct interesat sa faca cerere de lamurire dispozitiv. Pana nu rezolva in vreun fel, i se retine dupa vechea hotarare.
Nu va afecteaza nici negativ, nici pozitiv
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea pensiei de intretinere bdeliam bdeliam Am urmatoarea situatie: Copilul meu a avut o pensie de intretinere platita de tatai ei, prin poprire pe salar, fiind angajat . Acum, mi-a dat copilul in ... (vezi toată discuția)
Reducere procent pensie alimentara la aparitia unui alt minor. alxml alxml Buna ziua! Situatia este urmatoarea: Platesc pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara, in valoare de 25% din venitul net. In ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian1268 marian1268 va rog sa-mi spuneti daca din sentinata urmatoare, prin venit net se intelege, doar salariul, sau si primele, orele suplimentare , bonurile de masa, ... (vezi toată discuția)