Fostul meu sot a obtinut prin instanta micsorarea procentului pensiei. Astfel, dupa sase luni de proces, dupa multe minciuni si doi avocati platiti, din doua judete, a economisit 80 lei din banii copiilor.
Intrebarea mea este daca el nu va plati pensia doua luni ca sa-si recupereze pierderea din urma, sau cum se procedeaza, pt ca platea de obicei 250 lei si acum (din iulie a inceput procesul si a castigat in ianuarie) va plati 170 lei.
Va multumesc!
Acum m-am uitat din nou pe portalul Judecatoriei si am observat ca s-a modificat putin solutia in sensul ca s-au dat mai multe amanunte. Dupa parerea mea, desi au intentionat sa micsoreze pensia, au marit-o dupa matematica pe care o stiu eu. In cazul acesta ce trebuie facut? Se da o alta solutie s-au se corecteaza cea existenta?
Solutie: Admite actiunea formulată de reclamantul XXX - in contradictoriu cu pârâta XXX - Reduce cuantumul pensiei lunare de intretinere la care a fost obligat reclamantul prin sentinţa civilă nr a Judecătoriei XXX in favoarea minorilor XXX, si XXX , de la cota de 1/6 pentru fiecare copil la cota de 1/3 din 1 pentru fiecare minor in parte , respectiv 1/6 pentru fiecare minor de la data introducerii actiunii până la majorat sau alte dispozitii legale , calculată asupra veniturilor nete lunare Cu recurs in 15 zile de la comunicare
Pagina 1
Va rog, este posibil sa se dea o asemenea sentinta? Poate ca nu am fost clara. Hotararea judecatoreasca data la divort spunea ca trebuie sa plateasca 1/6 pt fiecare copil. S-a judecat 6 luni ca sa micsoreze procentul si dupa cum s-a dat solutia, din cat inteleg eu, s-a dorit micsorarea procentului. Dar pentru ca nu s-a calculat corect, in final a ramas la fel. E posibil sa castigi un proces din greseala? Nu stiu daca trebuie sa ma bucur sau sa ma disper ca se poate intampla asa ceva!
Reclamantului e direct interesat sa faca cerere de lamurire dispozitiv. Pana nu rezolva in vreun fel, i se retine dupa vechea hotarare.
Nu va afecteaza nici negativ, nici pozitiv