avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil internat in spital, sotia refuza sa ofere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil internat in spital, sotia refuza sa ofere informatii

Buna seara,

Copilul a fost internat cateva zile in spital. Sotia nu m-a informat si refuza sa-mi ofere informatii, noi 2 fiind in divort. Am autoritatea parinteasca.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, pot sa formulez petitie (e corect asa?), la conducerea spitalului, sa-mi dea o copie a documentatiei medicale a copilului?
Cum ar trebui sa-mi intemeiez cererea?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:03, 16 Iunie 2013
Sunteti tatal copilului. Cu sau fara autoriatea parinteasca cei de la spital va vor furniza informatii. Nu e cazul sa formulati petitii.... mergeti la spital, luati legatura cu medicul care il trateaza si intrebati ce va intereseaza.
Corect, ce v-a comunicat pana acum medicul curant? Nu v-a raspuns la intrebari?
daca aveti deja custodia comuna stabilita prin odonanta presedentiala ( adica definitiva si executorie) mergeti la spital si luati legatura cu directorul . depuneti si o cerere scrisa la care atasati hotararea.
av.antoanelageaman a scris:

daca aveti deja custodia comuna stabilita prin odonanta presedentiala ( adica definitiva si executorie) mergeti la spital si luati legatura cu directorul . depuneti si o cerere scrisa la care atasati hotararea.

Imi cer scuze dna avocat.... nu ma pot abtine..... credeti ca medicul din spital este interesat de daca userul are custodia comuna stabilita prin ordonanta presedentiala? sau ca i se va cere tatalui la intrarea in spital hotararea judecatoreasca definitiva si executorie?
Atata vreme cat vorbeste cu o ruda de gr1, medicul va furniza toate informatiile cu privire la afectiunile pacientului.

Daca depune o cerere la directorul spitalului va sta mai linistit userul timp de 30 de zile pana va primi raspunsul oficial? (intre paranteze ie spus, in majoritatea cazurilor managerul spitalului nici nu este medic si nu are control asupra actului medical). Cu ce il ajuta abordarea asta?
Si daca nu are hotarare ghici comuna cum se exercita autoritatea? :D Are dreptul sa stie.
Si eu cred ca medicul nu cere hotararea, insa cred ca ar trebui sa ceara mamei (persoanei care aduce si interneaza copilul) informatii despre autoritatea parinteasca privind minorul in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta sotie nu vrea sa-mi dea actele pentru minorul bolnav laurentiu1974 laurentiu1974 Buna ziua, O pot actiona in judecata pe fosta sotie ca nu vrea sa-mi arate actele pentru unul din minori care este bonlav si nu vrea sa-mi spuna ce ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului cui revine daca mama a avut o tentativa de sinucidere? alin_81 alin_81 Buna ziua, am gasit o discutie amoroasa intre sotia mea si un alt barbat, a urmat o mica cearta intre noi doi dupa care sotia a luat un pumn de pastile ( cam ... (vezi toată discuția)
Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a copilului ... ValentinPiturca20 ValentinPiturca20 Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a copilului în care mama copilului are autoritate parinteasca exclusiva, iar tatăl cere autoritate ... (vezi toată discuția)