avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj, mediere prealabila
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj, mediere prealabila

in cazul unui partaj , e obligatorie mai intai medierea? Mai ales ca cei 2 nu se inteleg , si vor sa mearga in instanta .
Multumim :sorry:
Cel mai recent răspuns: Oana Prelipcianu , Mediator 13:07, 19 Iulie 2013
Obligatoriu e ca reclamantul sa se informeze despre procedura medierii si sa depuna certificatul de informare odata cu actiunea.
Dupa ce s-a informat, poate continua procedura si sa-l cheme si pe celalalt la mediere. Daca nu accepta invitatia sau nu ajungeti la un acord, nu veti avea ce face si veti merge pt partaj in instanta.
Da, este obligatoriu ca la dosar sa existe certificatul privind informarea asupra medierii. De la 1 august 2013 sanctiunea inexistentei acestui certificat va fi aceea a inadmisibilitatii actiunii.
@Gi-Jane2
Mediatorul nu elibereaza niciun document partii pana cand nu invita si pe cealalta parte.
Informarea despre avantajele medierii se face doar in prezenta ambelor parti. Daca in urma informarii, partile nu doresc continuarea medierii atunci se elibereaza certificat de informare.
Daca, in schimb, partea invitata la mediere nu se prezinta de doua ori la datele la care a fost invitata, atunci se elibereaza un proces verbal de informare.
Daca deja s-a pregatit tot dosarul deci va fi depus pana pe 30 iunie, asta ce inseamna ca va fi respins?
:-/
Nu va fi respins. Dupa 1 august, cererea va fi respinsa ca inadmisibila.
Multumesc Monica Hanganu pentru precizari :)

Alte discuții în legătură

Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare liveomars liveomars Buna ziua, Vreau sa incep un proces cu angajatorul,am inteles ca imi trebuie certificat de informare privind medierea,am fost la un mediator si mi l-a ... (vezi toată discuția)
Eliberarea certificatului de informare privind medierea glo glo o persona vine la mediator si zice ca nu doreste mediere. i se poate inmana certificat de informare mediere , fara a invita si a doaua parte la mediere? (vezi toată discuția)