avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj, mediere prealabila
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj, mediere prealabila

in cazul unui partaj , e obligatorie mai intai medierea? Mai ales ca cei 2 nu se inteleg , si vor sa mearga in instanta .
Multumim :sorry:
Cel mai recent răspuns: Oana Prelipcianu , Mediator 13:07, 19 Iulie 2013
Multumesc si eu pentru raspunsurile clare primite !:bow:
Raspunsurile tuturor contin informatii de ordin strict procedural. In intrebarea care a dat nastere discutiei, persoana spune ca cei doi nu se inteleg si vor sa mearga in instanta. Rolul medierii il pierdem din vedere. Mediatorul ii ajuta sa-si clarifice situatia, va reusi sa-i puna fata in fata. Doar in cadrul procedurii de mediere partile au oportunitatea de a-si prezenta argumentele si conditiile, negociind direct, in fata mediatorului care ii sprijina in vederea solutionarii conflictului, asadar, se dau nastere solutiilor convenabile ambelor parti, eficiente si durabile. Acesta este rolul mediatorului: sa ajute partile sa ajunga la o solutie durabila, eficienta si mai ales convenabila ambelor parti. La notar partile se duc deja intelesi, daca vor sa-si stinga conflictul pe cale judecatoreasca, una dintre parti in mod cert se va declara nemultumita, asa se ajunge si in recurs si in apel si se apeleaza si la instatele din afara, pentru ca una dintre parti se considera nedreptatita, or, daca partile au ocazia sa stea fata in fata, pe un taram neutru, in functie si de abilitatile mediatorului, se poate ajunge la o multumire a ambelor parti deoarece ambele parti castiga si ulterior nu apar resentimente fata de ceea ce au decis prin acordul de mediere incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare liveomars liveomars Buna ziua, Vreau sa incep un proces cu angajatorul,am inteles ca imi trebuie certificat de informare privind medierea,am fost la un mediator si mi l-a ... (vezi toată discuția)
Eliberarea certificatului de informare privind medierea glo glo o persona vine la mediator si zice ca nu doreste mediere. i se poate inmana certificat de informare mediere , fara a invita si a doaua parte la mediere? (vezi toată discuția)