avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul cu functia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul cu functia

buna ziua,
1.in urma modificarii codului muncii se mai declara functia de baza?

2.daca este cumul cu functia mai beneficiaza de deducere persoana si de concediul de odihna la instititia unde este cumul?

3.este interzis sa ai mai multe contracte cu functii de conducere la diferite institutii publice?
astept raspuns,
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 16 Iunie 2013
Potrivit Codului Muncii nu mai aveti o astfel de obligativitate. Insa din ratiuni fiscale, conform Codului fiscal, art. 7 alin. 1 pct. 3 „in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, angajatul este obligat sa declare fiecaruia locul unde exercita functia pe care o considera de baza”.

In art. 56 alin. 1 C.fisc. se prevede ca , dreptul la deducerea din venitul net lunar salarial a unei sume sub forma de „deducere personala”, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia „de baza”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna si ce presupune functia de baza danabode danabode Buna, Momentan sunt angajata la o firma cu timp de lucru de doua ore/zi. De curand am mai gasit ceva cu angajare de 4 ore pe zi.La prima firma am ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca simultan ContSters374318 ContSters374318 Buna ziua, Studenta la zi si am un job principal de 8 h pe zi, de luni pana vineri iar ar trebui ca incepand de saptamana viitoare sa mai am un job cu norma ... (vezi toată discuția)
Deducere personala Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Am angajat recent o persoana care deja are un contract individual de munca cu primaria pe postul de asistent personal. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)