avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie legalizata dupa certificat de casatorie cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie legalizata dupa certificat de casatorie cu apostila

mi se solicita pt un dosar copia legalizata a certificatului de casatorie.
in conditiile in care certificatul meu de casatorie are apostila mai este nevoie de legalizat?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:53, 17 Iunie 2013
Apostilarea este o supralegalizare.
multumesc pt raspuns. acest lucru l-am mentionat si eu la institutia la care trebuie sa-mi depun certificatul. am spus ca fac copie dupa certificatul cu apostila si mi s-a raspuns sec ca nu este valabil.
D.na, apostila este o legalizare, dar dvs. vi s-a cerut o copie legalizata nu un original. O copie a unui act apostilat, ramane tot o copie, iar pentru ca aceasta sa fie valabila, trebuie legalizata de notar. Acum, originalul e original, dar copia originalului nu tine loc de original. Daca i-ati fi predat certificatul original ar fi fost OK, dar daca predati copia fie va certificata functionarul ca este conforma cu originalul, fie faceti o copie pe care o legalizati la notar. E si normal sa fie asa, ca doar originalul ramane la dvs. nu la functionar.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea dosarului de divort! Cristiadina Cristiadina Buna ziua, Am fost la primaria orasului de care apartin pentru a-mi spune de ce este nevoie pentru a putea depune actele de divort si mi s-a dat o ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie traduse documentele necesare pentru casatorie in olanda? mar_verde mar_verde Buna ziua, O sa ma casatoresc cu un cetatean olandez. Am nevoie de certificatul de nastere si de adeverinta de celibat, ambele apostilate. Mai trebuie traduse ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)