avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz sau sunt libera?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz sau sunt libera?

Buna ziua,

Acum doua saptamani m-am angajat. am dat doar copie dupa buletin si adeverinta ca sunt apta de munca. in rest nu am semnat nimic. vineri i-am anuntat ca plec. maine imi depun cererea. trebuie sa stau in ceva preaviz sau de marti sunt libera? multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
luluc, utilizator
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 07:23, 17 Iunie 2013
Ati semnat sau nu c.i.m.?
Daca nu , atunci nu aveti pentru ce sa stati in preaviz .

De asemenea, trebuie sa ne spuneti care a fost durata angajarii, determinata sau nedeterminata, deoarece, potrivit art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Daca nu ati semnat si nu ati primit un contract de munca, nu aveti calitatea de salariat, deci puteti pleca fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scapa de locul de muncă Drăgan Ionuț Drăgan Ionuț Bună ziua ! Sunt student și am semnat un contract pe perioadă nedeterminată. Lucrez de 3 zile și as vrea sa plec . Dacă plec fara sa mi dau demisia e ... (vezi toată discuția)
Demisie maruska maruska sint in perioada de proba la o firma,am contract de munca.as dori sa plec pentru ca angajatorul nu isi respecta sub nici o forma obligatiile din contrct ... (vezi toată discuția)
Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)