avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Linie de credit.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Linie de credit.

buna seara . v-as ruga frumos sa-mi spuneti daca decedatul avea in timpul vietii o linie de credit cu dobanda colaterala inseamna ca exista si un alt credit cu care garanta pe primul ? si inca o intrebare cum pot trece acele active si pasive in masa succesorala daca nu detin date de la banca ? poate cere instanta acest lucru s-au trebuie sa caut eu ca mostenitoare? (urmeaza sa dezbat o succesiune ).si ica o intrebare -daca acei bani au fost scosi de sotia decedatului dupa deces mai pot fi pusi in masa succesorala?
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
dovleacmihaela, utilizator
Va referiti probabil la un depozit colateral , constituit in vederea garantarii unui card de credit, credit cu ipoteca,etc.
Sotia decedatului nu putea sa scoata banii dupa decesul sotului sau.
Dobanda colaterala este dobanfa bonificata unui depozit colateral, adica un un depozit constituit la banca si garantat unui credit.
Teoretic acel depozit colateral ar trebui sa existe, dar banca nu va furnizeaza informatii fara a dovedi calitatea de mostenitor.
Unele banci dau informatii in baza adresei emisa de un notariat, dar cele mai multe solicita certificatul de calitate de mostenitor.
Inteleg ca se preconizeaza un litigiu cu ceilanti mostenitori ai defunctului si in cazul dvs puteti sa faceti demersuri dupa inregistrarea actiunii, pe baza unui certificat de grefa, sa solicitati relatii de la banca pe care sa le comunice instantei.
Daca nu trimit in baza adresei dvs, solicitati instantei sa revina cu adresa la banca si sa va comunice atat sumele aflate in depozit pentru a fi introduse in activul succesiunii, cat si creanta pentru a fi introdusa in pasiv.
In mod normal cand se solicita asemenea informatii bancii, ele se solicita atat pentru situatia existenta la data decesului (aceasta fiind data deschiderii succesiunii), cat si la data solicitata.
Astfel se va evidentia daca au fost scoase sume de bani.
Va atrag atentia si asupra faptului ca raportarea fiind facuta la situatia existenta la data decesului, e posibil ca sotia defunctului sa fi continuat sa plateasca ratele creditului, deci si partea din creanta pe care trebuia sa o acoperiti dvs sau poate exista asigurare in caz de deces in favoarea bancii si se acopera creanta cu ea.

va multumesc mult pt informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
Credit restant al sot decedat alina_25 alina_25 Sotul unei cunostiinte luat un credit in 2010 de la o banca de 14,000 euro pe care ulterior nu la mai putut achita fiind un credit fara garantii si ... (vezi toată discuția)
Moºtenire tugovanka tugovanka in urma decesului soţului,soţia ce moşteneşte din masa succesorală,care se compune din un apartament,lichidităţi în diferite bănci şi 5 ha de ... (vezi toată discuția)