avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Intrebare cu privire la noul timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Intrebare cu privire la noul timbru de mediu

Buna seara,

Urmeaza sa achizitionez un autoturism sh deja inmatriculat si vreau sa il trec pe numele meu. Sunt doua variante care ma intereseaza:

1. As dori sa stiu daca se poate actiona in instanta si sa inmatriculez masina fara sa platesc timbrul de mediu. Daca da, cum voi putea circula cu autoturismul pana la decizie si sa nu fiu nevoit sa il tin in garaj?

2. Platesc timbrul de mediu, inmatriculez masina dupa care contactez un avocat pentru recuperarea taxei. Se mai pot recupera in acest caz banii dati pe timbrul de mediu?

Mentionez ca inmantricularea intentionez sa o fac in zilele care urmeaza si tot atunci sa platesc si timbrul de mediu.

In caz ca va conta si orasul in care locuiesc, sunt din Iasi.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
DrAdrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: DrAdrian , utilizator 16:47, 19 Iunie 2013
pai sunt valabile ambele situatii.
in primul caz, trebuie sa vorbiti cu actualul proprietar, sa va inteleaga, sa nu va scrie in certificatul de inmatriculare "instrainat catre...", ca sa puteti circula cu masina pe numele lui pana la rezolvarea situatiei.
Va multumesc de raspuns.

Am renuntat la cazul 1 pentru ca nici eu nu as accepta sa fac asta atunci cand ii vand cuiva masina.

Asadar in cazul 2, mai este sigura recuperarea taxei? Am gasit opinii contradictorii: ba ca nu se mai poate recupera si ca totul este legal acum, ba ca este tot ilegal si se recupereaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de fostul proprietar bogdan2k bogdan2k Buna ziua, Doresc sa cumpar o masina cu taxa platita, este posibil ca fostul proprietar sa solicite in instanta si sa castige taxa inapoi desi nu mai detine ... (vezi toată discuția)
Taxa auto sau timbrul de mediu TudorVictor111 TudorVictor111 Salut, vreau sa cumpar o masina SH care a fost adusa din Germania, propietarul a platit taxa de poluare si nu a recuperat-o, acum eu daca cumpar masina mai ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu mario57 mario57 Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism inmatriculat in Romania pentru care proprietarul poate prezenta dovada ANAF de taxa (timbrul) de mediu ... (vezi toată discuția)