Urmeaza sa achizitionez un autoturism sh deja inmatriculat si vreau sa il trec pe numele meu. Sunt doua variante care ma intereseaza:
1. As dori sa stiu daca se poate actiona in instanta si sa inmatriculez masina fara sa platesc timbrul de mediu. Daca da, cum voi putea circula cu autoturismul pana la decizie si sa nu fiu nevoit sa il tin in garaj?
2. Platesc timbrul de mediu, inmatriculez masina dupa care contactez un avocat pentru recuperarea taxei. Se mai pot recupera in acest caz banii dati pe timbrul de mediu?
Mentionez ca inmantricularea intentionez sa o fac in zilele care urmeaza si tot atunci sa platesc si timbrul de mediu.
In caz ca va conta si orasul in care locuiesc, sunt din Iasi.
pai sunt valabile ambele situatii.
in primul caz, trebuie sa vorbiti cu actualul proprietar, sa va inteleaga, sa nu va scrie in certificatul de inmatriculare "instrainat catre...", ca sa puteti circula cu masina pe numele lui pana la rezolvarea situatiei.
Am renuntat la cazul 1 pentru ca nici eu nu as accepta sa fac asta atunci cand ii vand cuiva masina.
Asadar in cazul 2, mai este sigura recuperarea taxei? Am gasit opinii contradictorii: ba ca nu se mai poate recupera si ca totul este legal acum, ba ca este tot ilegal si se recupereaza.
Taxa de mediu
mario57
Buna ziua!
Intentionez sa achizitionez un autoturism inmatriculat in Romania pentru care proprietarul poate prezenta dovada ANAF de taxa (timbrul) de mediu ... (vezi toată discuția)