avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Salariat in Romania pt firma straina - cum se platesc ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Salariat in Romania pt firma straina - cum se platesc contributiile

Buna ziua!
Vineri m-am angajat la o firma norvegiana, care are sediul in Cipru si punctul de lucru in Tulcea. Am semnat un contract redactat in limba engleza unde, la capitolul salarii se specifica faptul ca salariatul este responsabil de plata contributiilor datorate statului (impozit, CAS, CASS etc). Mentionez ca salariul imi va fi virat in cont, in euro. Cum procedez in acest caz? Exista posibilitatea sa platesc contributiile la salariul minim pe economie? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 12:08, 17 Iunie 2013
1. Faceti contracte separate cu Casa de sanatate si Casa de Pensii. Din pacate, amanunte despre minimul platit in acest caz nu va pot da, poate completeaza altcineva aici.

sau

2. Puteti sa va faceti PFA, platiti 5,5% din incasari la sanatate - trimestrial, la pensie minimul este 244 lei lunar (se poate plati tot trimestrial), puteti pune cheltuieli efectuate in scopul desfasurarii activitatii, plus o parte din utilitatile din casa daca sediul este acasa (si asa va fi), iar impozitul la stat este 16% din (venituri - cheltuieli). Registrul de casa se tine usor, suma primita in EUR o treceti in RON la cursul din ziua in care au intrat banii in banca. Banii ramasi ii puteti cheltui fara justificari.
Pentru informatii suplimentare despre contributii, citit si aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
Elena Perianu, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- contributii ella2389 ella2389 Buna ziua. Va rog sa ma ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste, care sunt impozitele si taxele pe care un PFA programator trebuie sa le plateasca? Va ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa aura otelea aura otelea ce contributii trebuie sa platesc de la 1.07.2010 daca sunt PFA ce decalratii, cand si unde se depun multumesc (vezi toată discuția)
Impozit forfetar ada2113 ada2113 am vazut ca nu s-a scos impozitul forfetar - daca am inteles bine din ce am citit astazi. As dori sa stiu daca firmele suspendate vor trebui sa-l plateasca. ... (vezi toată discuția)