avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit forfetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit forfetar

am vazut ca nu s-a scos impozitul forfetar - daca am inteles bine din ce am citit astazi. As dori sa stiu daca firmele suspendate vor trebui sa-l plateasca. Anul trecut stiu ca nu se platea insa acum ma astept la orice. Va rog daca s epoate sa ma ajutati cu un sfat sa stiu daca o suspend sau o inchid. Sincer nu as dori sa o inchid de tot dar acum depinde si de costuri.
Pfa - ul este obligat la impozit forfetra cumva de anul acesta ? ce Impozite anuale sau lunare trebuie platite pentru el?
Cel mai recent răspuns: ada2113 , utilizator 22:15, 18 Ianuarie 2010
Daca suspendati activitatea firmei nu aveti cum sa fiti obligat sa platiti impozit forfetar .

Ca sa dizlvati si apoi sa radiati societatea e nitel mai greu daca aveti sold de marfa , dividentele repartizate in alte rezerve , etc .

Pentru PFA trebuie platit impozitul pe venit si contributiile la asigurarile sociale .
contributiile la asigurari sociale cum se platesc 5,5 % din ce din ce incasez ? Trebuie in acelasi timp sa ma si angajez ? Nu sunt familiarizata deloc cu pfa-ul
ada2113 a scris:

contributiile la asigurari sociale cum se platesc 5,5 % din ce din ce incasez ? Trebuie in acelasi timp sa ma si angajez ? Nu sunt familiarizata deloc cu pfa-ul

Nu vreau sa fiu rautacios , dar daca aveti deja o firma se presupune ca aveti si un contabil , asa ca este bine sa dicutati oportunitatea trecerii afacerii pe PFA cu contabilul dumneavoastra .

Ca sa va putem lamuri trebuie sa ne dati mai multe amanunte despre ce domeniu vreti sa va orientati ca PFA si din ce judet sunteti , ca sa nu ne pierdem timpul aiurea , deoarece sunt PFA care sunt impozitate la norma de venit , si PFA care platesc impozit la veniturile realizate .

Chiar daca PFA tin evidenta cntabila in partida simpla , aceasta evidenta contabila nu este chiar asa de simpla si se dovedeste destul de greu de realizat in situatia in care se intampla sa deveniti platitor de TVA , iar daca mai faceti si o achizitie sau livrare intracomunitara se complica treaba .

Eu cred ca e mai bine sa discutam cazuri concrete , de genul " vreau sa deschid PFA in domeniul lustruirii materialului lemnos si sa ma specializez pe confectionarea batelor de baseball " , nu sa o ardem in pareri aiurea .

Daca puneti intrebari concrete aveti mult mai multe sanse sa primiti un raspuns concret decat daca veniti cu intrebari nerelevante , pentru ca daca acuma intrebarati [quote]contributiile la asigurari sociale cum se platesc 5,5 % din ce din ce incasez ? Trebuie in acelasi timp sa ma si angajez ? ... [/quote] , dupa ce o sa primiti un raspuns o sa intrebati daca trebuie sa faceti asigurare pentru somaj , dupa aia daca trebuie sa contribuiti la pensie , si tot asa pana se plictiseste lumea de subiect .

:offtopic: In cazul in care nu stiati , pana pe 25 decembrie trebuie depuse o gramada de declaratii lunare, trimestriale si semestriale , plus ca trebuie facute bilanturile pentru grabiti , trebuie reglat profitul , etc .

de ce intereseaza pe Romania ined... din ce judet sunteti? stiti? nici eu.
da , de preferat ar fi sa va faceti o intr. ind. pentru ca aveti dreptul sa angajati personal, poate in viitor o sa aveti nevoie de un angajat doi.
evidenta se tine in partida simpla si o puteti tine d-voastra sa nu mai platiti contabil, este un registru de incasari si plati unde treceti veniturile si cheltuielile. la sf. de an trebuie sa intrebati pa cineva cum se face k pentru a determina adaosul aferent mf vandute. In registrul ar fi bine sa faceti doua coloane la chelt. 1 chelt cu mf 2 alte chelt ca va vine mai usor la final de an.nu trebuie sa va angajati
Imi este teama sa nu se bage cine stie ce impozite si la pfa. Am vazut ca a ramas saptamana trecuta impozitul forfetar insa nu am inteles prea bine ce au hotarat:
1 pentru toti cum a fost anul trecut
2 pentru toti dar alte sume in functie de activitate
3 doar pentru anumite domenii

Daca este varianta a treia atunci domeniul meu de publicitate pe internet va plati acest impozit forfetar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa!!!!!! ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Am cateva intrebari, daca ma poate ajuta cineva cu orice informatie ii multumesc anticipat! In primul rand un pfa neplatitoare de tva si avand ... (vezi toată discuția)
Plata facuta in 2010, insa factura este in 2011 - cum inregistrez? aniela parvu aniela parvu Buna ziua, Am platit in avans in decembrie 2010, iar marfa mi-a venit in transe in februarie si aprilie. Eu am inregistrat cheltuiala in 2010, trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Redeschidere pfa si un nou cod caen Mustata Ana Mustata Ana Buna ziua Am un PFA suspendat de anul trecut. Acum as vrea sa-l redeschid si sa adaug un nou cod CAEN. Acest cod CAEN (inchirieri auto) nu se inscrie la norma ... (vezi toată discuția)