avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comisioane contract de credit - mai pot scoate din ele ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comisioane contract de credit - mai pot scoate din ele ?

Buna ziua !

Am un contract de credit din 2007 la o banca. Pe scadentar am urmatoarele comisioane:
1. Dobanda; a fost fixa in primele 3 luni, apoi variabila;
2. Comisiona administrare care e fix de 3 euro;
3. Comision de risc , fix de 17 euro; apoi in contract este trecut un
4. Comision de rambursare anticipata;
5. Comision de transformare - flat de 1% flat ( asa scrie ).

As vrea sa merg la banca si sa intreb daca se poate face o rescadentare prin eliminarea vreunui comision care in legislatia actuala ar fi abuziv. Rata lunare a crescut, o sa intreb de ce, de la 95 euro la 117 euro.

Va rog sa-mi spuna cineva daca pot cere acest lucru sau nu, adica sa fiu in cunostinta de cauza cand merg la ei. daca ma duc si doar intreb, sigur ca ei o sa imi spuna ca asta e, am semnat si gata. Asa...as vrea sa merg si sa atac direct, dar sa stiu ce.

Multumesc anticipat oricui ma poate indruma.

Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
dan_popa40, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan_popa40 , utilizator 10:25, 17 Iunie 2013
Din pacate, pentru un credit semnat in 2007 aceste comisioane sunt legale, mai putin cel de rambursare anticipata. Sunt abuzive doar daca o instanta de judecata va stabili asta, nu sunt abuzive ope legis ( potrivit legii ).
Puteti cere, dar ei nu sunt obligati sa aprobe. Rata a crescut, poate pentru ca este variabila si poate creste indicele in functie de care se calculeaza. mergeti si aflati exact de la banca.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioanele bancilor alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Asa cum a decis guvernul, bancile nu mai au voie sa bage mai mult de 4 comisioane: de penalizare; rambursare anticipata de max 1%; de administrare ... (vezi toată discuția)
Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, [b] 1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)