avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alegerea reprezentantilor salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alegerea reprezentantilor salariatilor

Am cautat peste tot pe internet, dar un anumit aspect al alegerii reprezentantilor salariatilor imi este inca neclar.
Ce trebuie facut cu procesul verbal intocmit cu ocazia alegerii reprezentantilor salariatilor, pentru ca aceasta alegere sa fie legal validata?
Este necesar ca o copie a acestui proces verbal, sa ajunga si la ITM?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:01, 9 Martie 2009
La ITM nu ajunge nimic din actele referitoare la intocmirea CCM.

Procesul-verbal de alegere a reprezentantilor salariatilor il veti depune la Directia de Munca si Protectie Sociala din judetul unde firma isi are sediul, impreuna cu CCM si procesul verbal incheiat intre patronat si reprezentantii salariatilor in urma negocierii CCM.

Scrisoare de inaintare la DMPS arata astfel:

SC ______________________________ SRL
Adresa ________________________________ Nr. _________/ _____________


Catre,

DIRECTIA MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE
A JUDETULUI ___________________



Va inaintam, spre inregistrare si avizare, Contractul colectiv de munca pe anul ______________, incheiat intre patronat si reprezentantii salariatilor de la S.C. __________________________________ SRL

De asemenea va inaintam:
Procesul-verbal al Adunarii generale a salariatilor in care au fost alesi reprezentantii salariatilor pentru negocierea Contractului colectiv de munca;
Procesul-verbal incheiat intre patronat si reprezentantii salariatilor in urma negocierilor purtate pentru intocmirea Contractului colectiv de munca.

Alegerea reprezentantilor salariatilor, negocierea si semnarea Contractului colectiv de munca s-au facut cu respectarea Legii nr.130/1996, republicata.

Va rugam ca, in conformitate cu prevederile art.27 din Legea nr.130/1996, republicata, sa ne sesizati daca Contractul colectiv de munca prezinta clauze care contravin legii sau alte deficiente, pentru a face corecturile necesare.

Cu multumiri,

PATRON(I) ____________________________








~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Cornelia Cavaler Cornelia Cavaler Buna ziua, Am o societatecu 24 angajati si nu am CCM . Acum am control de la ITM si imi cere CCM. Ce pot face ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca pe unitate? cris2279 cris2279 Buna ziua, Nu de mult timp firma noastra are 23 de angajati.Din cate stiu eu, in momentul in care sunt mai multi de 21 de angajti, angajatorul trebui sa ... (vezi toată discuția)
Ccm / roi bombi bombi Ma intereseaza daca CCM si/sau ROI trebuiesc in mod obligatoriu intocmite si unde trebuiesc depuse? (vezi toată discuția)