avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara, conditii de plata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara, conditii de plata

Buna ziua! Va rog sa ma edificati si pe mine in legatura cu plata unei pensii alimentare,respectiv: am un fiu in virsta de 22 ani, acesta fiind incredintat in urma divortului mamei, eu fiind obligat sa platesc o pensie alimentara pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de implinirea virstei de 25 ani. In aceasta vara, acesta termina cursurile unei scolii postliceale, iar in cazul in care nu va lua bacalaureatul, pentru ca ulterior sa mearga la facultate, acesta doreste sa se inscrie la aceiasi scoala postliceala,dar alt profil. Doresc sa stiu daca acest lucru este valabil cu "terminarea studiilor" si cate scoli,cursuri,scoli de soferi poate sa faca pt a mai avea dreptul sa primeasca pensia. Multumesc anticipat si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:07, 17 Iunie 2013
prima parte corecta...pana la maxim 25 de ani si a doua parte tine strict de scolarizare, nu de mofturi, cursuri si cursulete...Oricum, instanta este cea care decide ce reprezinta scolarizare si ce nu.
Poate sa faca cat de multe cursuri. Cat are timpul ocupat si nu se poate angaja din aceasta cauza, veti plati pensie pana la 25 de ani. Apoi, va mai poate actiona in instanta ca sa-i platiti pana la 26 cat e maxim.
Multumesc. Din cate stiu eu, acesta lucreaza
daca lucreaza, puteti cere in instanta sistarea pensiei pt ca e major si se intretine singur prin munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara madasey16 madasey16 sotul meu plateste pentru baiatu sau din prima casnicie pensie alimentara. Baiatul are 19 ani si tocmai ce a terminat liceul (fara bac) si doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Plata pensie intretinere major georgemares georgemares am un copil major,pt care platesc pensie de intrtinere benevol,dupa ce a facut 18 ani.nu a luat bacul nici dupa 3 ani de la terminarea liceului,dar s a inscris ... (vezi toată discuția)