avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obtinere hotarare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obtinere hotarare divort

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
un divort care s-a pronuntat in lipsa sotului,intr-o localitate in care acesta nu mai locuia cand s-a pronuntat.Probabil hotararea i-a fost comunicata la respectiva adresa. Sotul cunoaste numarul , data si instanta unde hotararea a fost pronuntata.
Intrebarea este : daca trimte recomandata la judecatoria respectiva i se va comunica o copie dupa hotarare,pe care acsta sa o legalizeze?
Din cauza problemelor locomotorii acesta nu se poate deplasa personal cu cererea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:47, 19 Iunie 2013
se pot cere aceste informatii la instanta respectiva prin telefon,apoi se poate trimite o cerere, prin care solicitati legalizarea sentintei respective,taxa timbru 2 lei pt fiecare exemplar,timbru judiciar.
Puteni un plic timbrat in plicul initial, altfel n-au bani in buget sa va expedieze raspunsul... :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotărâre George915 George915 Bună ziua. Cum aș putea cere legalizarea unei hotărâri , având in vedere că eu sunt dintr-un oraș aflat la 500 km depărtare de judecătoria unde a fost ... (vezi toată discuția)
Plimbare dosar dan66 dan66 Va rog sa-mi raspundeti cum sa pocedez intr-un penal a carui sentinta definitiva a fost data in urma cu 4 luni(in alta localitate decat cea de ... (vezi toată discuția)
Pe hotararea de divorț lipseste ștampila dreptunghiulară. ... Danaconstantina80 Danaconstantina80 Pe hotararea de divorț lipseste ștampila dreptunghiulară. Cum se procedează. Este eliberată de judecătoria rosiori de vede. Se poate rezolva in bucuresti? (vezi toată discuția)