avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare hotărâre
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare hotărâre

Bună ziua. Cum aș putea cere legalizarea unei hotărâri , având in vedere că eu sunt dintr-un oraș aflat la 500 km depărtare de judecătoria unde a fost pronunțată acea hotărâre,neavând posibilitatea de a mă deplasa personal pentru a o legaliza. Există și alte metode prin care pot solicita legalizarea ei si achitarea taxei respective? Vă mulțumesc!
Bună ziua, puteti achita taxa de timbru online, la primăria dvs de domiciliu , iar cererea si taxa de timbru le puteți trimite la judecătorie prin poștă. Solicitați, de asemenea, să vi se transmită hotărârea legalizată tot prin poștă, Pentru aceasta adăugați și un plic gol, timbrat, cu numele și adresa dumneavoastră.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
Laura Roca, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este indicat înainte de a urma sfatul anterior sa dati un telefon la arhiva/registratura instanței respective si sa întrebați daca este posibilă procedura respectiva,cat durează cu aproximație etc.In mod normal ar trebui să se poata dar am inteles din discuțiile cu colegii ca nu la toate instanțele din țară functioneaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare sentinta legalizata prin posta Ares-3 Ares-3 Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere pentru obtinerea prin posta unui exemplar legalizat al unei sentinte. Daca are importanta pentru timbrare, ... (vezi toată discuția)
Legalizare copie dupa o hotarare judecatoreasca garbiny garbiny Buna ziua, Am de legalizat 2 copii dupa o hotarare judecatoreasca emisa la o Judecatorie din alt judet decat judetul meu de domiciliu. 1)Pot trimite prin ... (vezi toată discuția)
Pe hotararea de divorț lipseste ștampila dreptunghiulară. ... Danaconstantina80 Danaconstantina80 Pe hotararea de divorț lipseste ștampila dreptunghiulară. Cum se procedează. Este eliberată de judecătoria rosiori de vede. Se poate rezolva in bucuresti? (vezi toată discuția)