avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu in preaviz

Firma este in faliment si am primit preaviz de 20 de zile. Mi s-a spus ca firma nu imi va plati acest preaviz , este legal? Daca e in faliment poate face orice?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 15 Septembrie 2013
Potrivit Legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu din oficiu in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru dvs ar fi sa verificati tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca ati fost inscris.

cum pot face rost de acest tabel preliminar? De la administratorul judiciar?
Luati legatura cu administratorul judiciar sau cu lichidatorul societatii.
Administratorul judiciar nu raspunde la telefon, iar cine raspunde la telefon din firma lui nu are nici un raspuns concret sa imi dea, transmite mai departe...bla bla bla . Ce este de fcut in acest caz?
Nu vorbiti telefonic, ci depuneti o adresa scrisa la administratorul judiciar.

Alte discuții în legătură

Salariatii dau societatea care se afla in insolventa in judecata cezara costina cezara costina Societatea noastra este in insolventa din septembrie 2008. Din luna decembrie 2008 societatea nu a avut posibilitatea sa mai plateasca salariatii. Cativa ... (vezi toată discuția)
Pot cere suspendarea vanzarii? chrissrea chrissrea Buna ziua! Sunt administrator special al unei societati in faliment. Mentionez ca in calitate de fost actionar si salariat am si eu o suma de bani cu care ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere in insolventa - procedura generalã - rog clarificari urgent georgedr72 georgedr72 2 Mai 2010 - Soluţie Tribunal (Obiectul cauzei: procedura insolvenţei )- Încheiere Detalii: [i]Admite cererea debitorului SC ...... Ia act de cererea de ... (vezi toată discuția)