avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare pt adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare pt adoptie

Sunt casatorita de 16 ani cu actualul sot si am o fata in varsta de 23 ani din prima casatorie;acum actualul sot ar dori sa adopte fata fara ca aceasta sa-si schimbe numele actual(impreuna nu avem alti copii).Care sunt actele necesare ,ma pot adresa direct tribunalului sau trebuie sa am un avocat pentru a sustine procesul.Va rog sa ma ajutati.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adabia , utilizator 08:47, 10 Martie 2009
Din pacate, fiica dvs. e cam mare petnru adoptie, a depasit varsta de 18 ani prevazuta de lege.
Pana la 18 ani tatal biologic nu a fost de acord cu adoptia.Deci sa inteleg ca sotul meu nu poate adopta fata,care este inca studenta la zi ,la o facultate de stat,inca o intretinem impreuna?Nu pot sa cred ca exista asemenea legi !
Conform legii nr.273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, art 5 al.3 persoana majora poate fi adoptata numai daca adoptatorul sau familia adoptatoare a crescut-o in timpul minoritatii sale. Nu este necesara obinerea atestatului (asa cum prevede art. 20) de catre persoana sau familia adoptatoare.
Cererea de incuviintarea a adoptiei poate fi introdusa direct de adoptator( art. 35, al.1), judecarea cererii se face cu citarea adoptatorului si a adoptatului(art.36,al.2).
Deci fata poate fi adoptata.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
adabia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere minor ema vintila ema vintila Buna Ziua! Am si eu o nelamurire... Am un copil dintr-o alta casnicie si actualul sot ar vrea sa il recunoasca cu drepturi depline. Cum putem proceda? ... (vezi toată discuția)
Infierea unui major andreyutza andreyutza Buna seara, Va cer si eu parerea intr-o problema: Mama s-a recasatorit acum 15 ani iar eu inca port numele fostului sot al mamei si doresc sa fiu infiata de ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului din afara casatoriei, nerecunoscut de tatal biologic Asyral Asyral Buna ziua, Recunoasterea copilului din afara castoriei, nerecunoscut de tatal biologic (pe certificatul de nastere are liniuta la rubrica \"tatal\"), se poate ... (vezi toată discuția)