Doresc sa intru in legalitate cu o constructie edificata in anul 2009.
Am demolat vechea constructie si am ridicat pe acelasi perimetru al constructiei vechi, un imobil P+1.
As vrea sa ma informez ce pot face pentru a intra in legalitate cu noua constructie, mi s-a emis un Certif de Urbanism pentru consolidare si supraetajare, insa si proiectele necesare eliberarii autorizatiei de constructie sunt destul de costisitoare.
Daca a mai intampinat cineva o situatie similara si a gasit o cale eficienta si ECONOMA de a intra in legalitate mi-ar fi de mare ajutor.
Multumesc anticipat pentru orice informatie care ma poate ajuta !!!
PS: am mai gasit alte discutii pe aceeasi tema in forum, in situatia imobilelor edificate inainte de 2001, unde procedura de intrare in legalitate este mult simplificata, se poate face cu ajutorul unor acorduri notariale din partea unor vecini binevoitori.
Trebuie sa parcurgeti acum pasii pe care ar fi trebuit sa-i parcurgeti in mod normal inainte de edificarea constructiei.
Inainte de 2001,intrarea in legalitate , in sensul de posibilitatea de intabualre a dreptului de propr.asupra constructiilor ,era mai usor de realizat , pentru ca ,in lipsa autorizatiei, înscrierea in CF se face pe baza certificatului, prin care se atestau informaţiile referitoare la construcţie şi deţinătorul acesteia, conform evidenţelor fiscale sau, după caz, celor din registrul agricol, eliberat de primarul unităţii administrativ-teritoriale unde este amplasată această construcţie;