avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract vanzare-cumparare teren

Bună ziua,

Revin pe acest forum cu o întrebare la care doresc un răspuns de la un avocat cu experienta si care are buna placere sa răspundă.
-Am făcut un precontract de vănzare-cumpărare al unui teren intravilan situat lănga locuinta mea,făra a fi făcut la notariat,dar cu acordul ambelor părţi acest act a fost redactat,întocmit si semnat de noi vănzător+cumpărător si un martor(soţia mea),
în care document redactat pe trei pagini,am specificat foarte multe drepturi,atăt ale vănzatorului căt si ale cumpărătorului fiind împreuna de comun acord,eu în calitate de cumpărător am achitat vănzătorului suma de 20 milioane lei,suma ce a fost specificată în precontract,iar vănzatorul a pus la dispozitia mea,documentele de provinienţă si documentele de identitate în copie legalizate,căt si mare parte originale.
Întrebarea este,ce pot face în cazul în care se poate răzgăndi să nu mai vănda?
Menţionez faptul că a primit documentele cadastrale si nu a venit să mergem să perfectăm actele,pe acest document am prevăzut un termen de 12 luni de la data încheierii cu menţiunea expresă că î-mi acorda în totalitate dreptul de folosinţă al acestui teren pe care am si făcut o serie de munci agricole.

Multumesc anticipat pentru bunăvointa de ami răspunde si sper că am fost căt de căt explicit.
Vă doresc o zi frumoasa
Respect!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 18:58, 17 Iunie 2013
Problema este un pic mai complicata. Nu inteleg de ce n-ati mers la un notar sa faceti un antecontract de vanzare cumparare care are alta forta juridica.Actul incheiat de dvs. avand ca martor pe sotia dvs. (care are si calitatea de proprietar) nu prea tine. Poate doar ca un inceput de dovada pentru suma de bani data. Daca se razgandeste vanzatorul nu aveti alta posibilitate decat sa-l obligati sa incheie actul in forma autentica prin instanta de judecata.
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)
Despre precontract vanzare-cumparare teren Matei M Matei M Buna ziua ! Am o intrebare. Pot incheia un precontract de vanzare-cumparare a unui teren din provincie, inainte de finalizarea vanzarii terenului, si sa ... (vezi toată discuția)
Precontract incheiat la agent imobiliar utaliviu@yahoo.com utaliviu@yahoo.com Buna ziua,am incheiat un precontract pt.vanzarea unei garsoniere la un agent imobiliar in care cumparatorul mi-a dat un avans de 1000euro pana cand vom mefge ... (vezi toată discuția)