avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Precontract incheiat la agent imobiliar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Precontract incheiat la agent imobiliar

Buna ziua,am incheiat un precontract pt.vanzarea unei garsoniere la un agent imobiliar in care cumparatorul mi-a dat un avans de 1000euro pana cand vom mefge la notar sa facem contractul de vanzare-cumparare(in5 zile)In precontract s-a specificat daca cumparatorul se razgandeste va pierde acest avans,iar eu ca si vanzator la fel daca ma voi razgandi voi fi obligat sa-i inapoiez avansul dublat.Tot ce vreau sa stiu daca acest act este valabil in istanta pt.ca eu m-am razgandit si as vrea sa inapoiez avansul. Vreau sa specific ca acest contract a fost incheiat la o agentie imobiliara si nu la un notar.Astept un raspuns urgent.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:05, 11 Aprilie 2017
Antecontractul incheiat este valabil, chiar daca nu a fost facut la notar.
Chiar daca nu este un inscris autentic conf.art.269-270 NCPC, are puterea doveditoare prevazuta de art.273 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pacaliti de agentia imobiliara mihaela_andrei25 mihaela_andrei25 Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament la o agentie imobiliara in urma caruia am dat un avans de 1000euro, urmand ca in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Contract cu avans semnat la agentie sau notar? mada11lina mada11lina Buna ziua! Doresc sa cumpar o garsoniera, prin agentie imobiliara, iar proprietarul nu locuieste in oras. Agentia vrea sa semnez un contract cu ei si sa dau ... (vezi toată discuția)