avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general patitor sau nu de tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

patitor sau nu de tva

buna ziua . O societate care se infiinteaza acum cu activitate de baza restaurant(nu stiu cum se numeste exact dupa codul caen ) cum este mai bine sa se declare platitoare sau nu de tva ?
Mentionez ca cifra de afaceri se estimeaza a ajunge undeva la 120000 ron., la sfarsitul anului.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 21:48, 9 Martie 2009
Eu cred ca ar fi bine sa opteze de la inceput ca platitoare de TVA. La inceputul activitatii, societatea va face investitii, va achizitiona materii prime si materiale pentru desfasurarea activitatii, deci va exista un TVA deductibil. Cateva luni, oricum societatea nu va plati TVA (pentru ca TVA colectat va "manca" din TVA deductibil aferent investitiilor).
Daca firma se declara neplatitoare de TVA, acest TVA aferent investitiilor nu va putea fi dedus peste cateva luni cand firma va depasi plafonul de 35.000 de euro.
Neplatitor de tva de la inceput.Tva-ul dedus cu ocazia investitiilor e insuficient, restaurantele au adaos mare, deci si tva colectat la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Companie neplatitoare de tva userSRL userSRL Buna ziua. Doresc sa deschid o firma de comert electronic si sunt cam nelamurit in ceea ce priveste TVA-ul. Daca am sa declar compania neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)
Scoala de radio- firma neplatitoare de tva tchraluca tchraluca buna ziua. vreau sa-mi deschid o scoala de radio. Pentru ca nu lucrez cu furnizori si cu siguranta nu o sa am venituri mai mari de 2 miliarde pe an, e posibil ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva ContSters91137 ContSters91137 SC ALFA se infiinteaza la 19 iunie 2008. Ea estimeaza ca nu va realiza o cifra de afaceri mare in anul 2008 si nu se inregistreaza in scop de TVA, optand ... (vezi toată discuția)