avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Scoala de radio- firma neplatitoare de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Scoala de radio- firma neplatitoare de tva

buna ziua. vreau sa-mi deschid o scoala de radio. Pentru ca nu lucrez cu furnizori si cu siguranta nu o sa am venituri mai mari de 2 miliarde pe an, e posibil ca firma sa fie neplatitoare de tva? s-au intodus noi reglementari in acest sens de la 1 ian 2010? va multumesc
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 15:00, 18 Ianuarie 2010
A opta pentru statutul de societate comerciala platitoare de TVA inseamna ca, ulterior, veti putea deduce TVA la cumparare (taxa pe valoarea adaugata trecuta in facturile primite la achizitia anumitor bunuri ori servicii) si veti putea colecta TVA la vanzare. Pe intelesul tuturor, “a deduce” inseamna “a scadea (din)”. Avantajul este acela ca TVA deductibil se poate compensa cu TVA colectat.

Daca urmeaza sa faceti achizitii pentru care veti plati sume importante, puteti opta ca firma dvs. sa fie platitoare de TVA (pentru a va puta deduce si eventual chiar si recupera acea taxa pe valoare adaugata pe care o platiti la achizitie). In cazul societatilor comerciale care urmeaza sa faca tranzactii cu marfuri, este recomandabil sa se opteze pentru “platitor de TVA”.

Alegerea trebuie foarte bine gandita, inca de la inceput, pentru ca odata facuta optiunea pentru firma platitoare de TVA, aceasta nu mai poate fi modificata, decat in anumite conditii, si anume sa nu se depaseasca intr-un an fiscal pragul de 35.000 euro cifra de afaceri, iar activitatea desfasurata de societate sa fie exclusiv scutita de TVA, conform Codului Fiscal.. Daca sunteti initial neplatitor de TVA,puteti opta ulterior pentru a fi platitor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva import online Adriana Filis Adriana Filis Buna ziua, Va rog, sfatuiti-ma in legatura cu o situatie: Intentionez sa deschid o societate comerciala prin care sa comercializez bunuri achizitionate ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma raoul23 raoul23 am 2 intrebari care cantaresc enorm de mult in activitatea mea.detin o societate in romania platitoare de tva.activitatea societatii mele este comert cu ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)