Buna ziua,
Va rog, sfatuiti-ma in legatura cu o situatie:
Intentionez sa deschid o societate comerciala prin care sa comercializez bunuri achizitionate online de la mai multe alte firme din Anglia.
Nu am decis inca daca sa optez pentru platitor sau neplatitor de TVA, intrucat nu inteleg exact cum ar avea loc decontul, in situatia in care as fi platitor de TVA-pe factura nu apare TVA, nu am declaratie vamala de import.
Va multumesc anticipat, si imi cer scuze pentru naivitatea intrebarii.
Haine de firma- selectii din colectiile mai multor designeri, achizitionate de la diversi intermediari (nu direct de la casele de moda). Vom deschide un punct de lucru intr-un centru comercial
Comanda o faceti online, dar marfa vine transportata (curier sau mijloc transport volum mai mare), iar vinzarea se face prin magazin propriu.
Puteti fi neplatitor de tva, in acest caz, neavind un cod valid de tva firma din Anglia o sa va factureze si tva, operatiunea nefiind impozabila in Ro daca valoarea achizitiilor intracomunitare nu depaseste pe parcursul anului calendaristic curent sau anterior plafonul de 10.000 euro (valoarea fara tva din statul membru din care se expediaza). Art 126, alin 4 si 5 din Codul fiscal. Chiar daca ramineti neplatitor de tva, dupa depasirea plafonului de achiz intracomunitare de 10000 euro deveniti platitor de tva pt acele achiz intracomunitare, trebuind sa va inreg cf art 153 1.
Trebuie sa vedeti care este procentul taxei din Anglia, pt ca acesta va va influenta pretul de vinzare din RO.
Dupa depasirea CA de 35.000 euro la cursul de la data aderarii trebuie sa va inreg ca platitor cf art 153.
Cel mai bine, pt detalii si calcule, trebuie sa intrebati contabilul firmei dvoastre.
eu va sfatuiesc sa va inregistrati in scopuri tva de la inceput, mai ales ca veti face o investitie in magazinul din centrul comercial si astfel veti putea deduce tva aferent.