avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Scutire taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Scutire taxa de timbru

un prieten a fost in proces cu o 'autoritate'. a castigat procesul. el a dat in judecata acea autoritate pentru daune morale . a cerut scutire de taxa de timbru conform art 15 a legii146/1997 litera o. raspunsul a fost negativ , a pierdut si procesul prin neplata acelei taxe, cum ca nu se incadreaza in acel art de lege. ba mai mult s-a hotarat si despagubiri de avocat. va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva . multumesc
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 20:17, 17 Iunie 2013
Sa intelegem ca a pierdut procesul si a fost obligat la plata cheltuielilor de judecata efectuate de partea adversa, constand in onorariu avocatului?
da , a pierdut procesul pentru ca nu a achitat taxa de timbru pentru suma ceruta ca dauna morala bazindu-se pe art. 15 sin legea 146/1997 {adica scutire de taxa} s-a considerat ca nu se incadreaza fiind raspundre civila.dar specific ca reclamatia s-a facut in urma unui proces penal cistigat de reclamat. deci are legatura cu penalul
multumesc pentru interes daca puteti va rog o parere..



]
Initial ati spus ca a castigat procesul pt. ca la final sa spuneti ca l-a pierdut prin neplata taxei judiciare de timbru.:O

Cu siguranta ca formularea actiunii a avut o mare influenta in stabilirea acestei solutii.Depinde cum a formulat actiunea in daune morale.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
Mihaela Hornea, Avocat
daca a pierdut procesul si nu mai are cale de atac, nu ii ramane decat sa achite suma la care l-a obligat instanta, eventual poate introduce o noua cerere pe care sa o timbreze de aceasta data.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
Francisc Gerber, Avocat
repet, procesul penal cu "autoritatea' l-a cistigat. dar a deschis alt proces prin care cere daune morale in bani. aici e problema expusa/ multumesc

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar aroua_79 aroua_79 In situatia deschiderii unui proces impotriva unei societati de asigurare in baza politiei de asigurare RCA, in urma unui accident in urma caruia sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Obligat sau nu ,sa plateasca taxa de timbru? Alexutzu Alexutzu persoana s-a indreptat pe civil,impotriva unei persoane careia i s-a dat de catre procuror o amenda administrativa si s-a specificat in ordonanta ca persoana ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru ContSters293705 ContSters293705 am chemat in judecata pe cineva pentru daune morale in urma unui proces penal.am pierdut pe motiv ca n-am achitat taxa de timbrui ar acuma parata cere ... (vezi toată discuția)