avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru

am chemat in judecata pe cineva pentru daune morale in urma unui proces penal.am pierdut pe motiv ca n-am achitat taxa de timbrui ar acuma parata cere cheltuieli de judecata . e corect?
Buna ziua,
DA!
av. Gabriel Klein Kiritescu
In situatia in care parata face dovada ca a efectuat cheltuieli in vederea pregatirii apararii, depunand inscrisuri in acest sens la dosar, puteti fi obligat la plata acestora.
avocatul a spus ca beneficiem de art15 aliniatul o deci suntem scutiti de taxa de timbru. . credeti ca pot face recurs ? inteleg sa nu primesc acele despagubiri dar sa mai platesc si cheltuieli de judecata de aprox 8 ooo lei mi se pare cam exagerat multumesc
....,,partea cazuta in pretentii va fi obligata la plata cheltuielilor de judecata,la cererea celei- lalte parti din proces!".....LEGE!:P
In procesele pt daune morale nu se plateste taxa de timbru (se va plati conform noii legislatii).

Declarati recurs criticand obligarea la plata taxei de timbru si eventual reducerea cuantumului cheltuielilor de judecata.

Conform legii, judecatorii pot micsora cuantumul cheltuielilor atunci cand ele sunt nepotrivit de mari in raport de obiectul cauzei, complexitate, munca depusa de avocat, numarul de termene...etc

Alte discuții în legătură

Scutire taxa de timbru olga2011 olga2011 un prieten a fost in proces cu o \'autoritate\'. a castigat procesul. el a dat in judecata acea autoritate pentru daune morale . a cerut scutire de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru in actiunile de drept civil Ioana1919 Ioana1919 Speta: intr-o actiune deschisa de tip 'calomnie/defaimare' in mass media de audienta nationala conform legii 276/2009 pentru daune de 250.000 de lei noi se ... (vezi toată discuția)
Taxa de repunere pe rol proces de partaj Lylyca Lylyca In cazul unui proces de partaj inceput in 2005 in care sunt parata, nu stiu daca reclamantul a platit sau nu, taxa de timbru in functie de valoarea masei ... (vezi toată discuția)