Buna ziua!
Lucrez in cadrul unei scoli generale si din anul 2008 pana in anul 2013 nu am depus declaratia 100 pentru fondul de handicap.
Mentionez ca nici nu am virat suma la bugetul de stat si nici nu am achizitionat produse in cuantumul sumei de la firme protejate.
In anul 2010 am avut control de la auditul public intern al ordonatorului de credit , atat Primarie , cat si Inspectorat scolar , dar nu am fost informati cu privire la retinerea acestui fond.
Acum Curtea de Conturi controland si institutia primariei a descoperit aceste lucruri si ne-a dat sa calculam sumele si sa depunem declaratiile fiscale si sa inregistram in contabilitate sumele , dar si penalizarile de la Administratia financiara.
Totodata dumnealor solicita lamuriri cu privire la faptul ca nu am retinut aceste sume lunar si virat catre bugetul de stat sau sa fi achizitionat produse in suma de valoarea reiesita.
Ce explicatie as putea sa dau?
Multumesc!
Da, am peste 50 de angajati.
Dar pur si simplu nu am stiut ca trebuie sa virez aceste sume sau sa achizitionez lunar produse in concordanta cu suma datorata.
Am avut control de la ITM si nu mi-a comunicat nimic de acest fond.
Am avut control si de la celelalte organe ierarhice si la fel nu am nimic consemnat ca trebuie sa opresc acest fond.
Acum am calculat sumele , am depus si declaratiile , am luat si amenda si penalizarile , dar sunt intrebata de ce nu am virat si declarat sumele.
nu pot spune ca nu stiu desi acesta este adevarul