avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi persoana handicap grav
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi persoana handicap grav

Buna ziua, am o cunostinta asistent personal al persoanei cu handicap grav.
De curand a aflat ca persoana cu handicap grav respectiv fiica sa , are dreptul si la pensie de invaliditate.
Mentionez ca fiica sa este majora , are handicapul din nastere si are indemnizatia de handicap grav de 202 + 91 lei,iar cunostinta mea are salariu de asistent personal de 610 lei.

Intrebarea mea este... daca obtinerea pensiei de invaliditate(conform Legii 263/2010 ) afecteaza cumva indemnizatia ei de handicap sau angajarea mamei sale ca asistent personal(decizie a Comisiei de incadrare in grad handicap).
Va rog,cine poate sa ma ajute cu lamuriri.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:21, 18 Iunie 2013
Acordarea pensiei de invaliditate nu afecteaza acordarea indemnizatiei de persoana cu handicap
Dar mama va pastra calitatea de asistent personal al persoanei cu handicap grav?
Pensia de invaliditate se cumuleaza cu indemnizatia de handicap si nu anuleaza nici unul din drepturile persoanei cu handicap (inclusiv asistentul personal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Tinand cont ca venitului minim garantat a crescut la 800 lei incepand cu data de 1 iulie 2013, nu ar fi trebuit sa se modifice si punctul de ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent personal sfirangela sfirangela mama mea are parkinson,are pensie de handicapat de gradul ii,dar acum i s-a pus si diagnoticul de schizofrenie paranoida din cauza agravarii parkinsonului si ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)