avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fond talharie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Fond talharie

Am nevoie de ajutor,
Acum aproximativ 2 luni mergeam pe strada impreuna cu un alt coleg de clasa, cand din spate a aparut o alta colega care mi-a cerut telefonul [editat] pentru a efectua un apel. I-am dat telefonul, moment in care din spate alergand venea prietenul acesteia care i-a smuls telefonul din mana si a luato la fuga. Eu am alergat dupa el, l-am prins de mana, dar acesta nu voia sa-mi inapoeze telefonul spunandu-mi ca prietena lui ii datoreaza niste bani.Incercand sa-l conving sa-mi inapoeze telefonul(nu i l-am luat cu forta, nici nu cred ca as fi puput) l-am urmat ajungand din nou la prietena lui si colegul care inca ma astepta.Aceasta i-a spus sa imi inapoeza telefonul dar el nu voia.Atunci am incercat sa il iau cu forta dar am primit 2 pumni in piept(tipul e mult mai dezvoltat decat mine).Colegul meu vazand cele intamplate a plecat(nu inainte sa-mi sopteasca sa merg la politie ca el nu ma poate ajuta).Tot am incercat sa-l fac sa-mi inapoeza telefonul dar nu a vrut.El mi-a spus ca are o amenda si va vinde telefonul pentru a o platii.Mia scos portofelul din buzunar si a vazut ca am suma de 180 lei, buletin, card.Aici chiar daca pare ciudat am inceput sa negociam.Mi-a propus sa ii las banii si buletinul(sa ma aibe la mana)pentru a fi sigur ca voi merge acasa pentru ai mai aduce inca 100lei(spunea el ca atat ii mai trebuia sa plateasca amenda)Mi-a inapoiat telefonul iar eu am plecat "acasa" sai mai aduc bani(doar nu eram atat de prost, m-am dus la politie).
Aici m-a sunat prietena acestuia intrebanduma cand ajung cu banii, Agentul care a ascultat convorbirea mi-a spus sa ii spun ca in 15 minute vin.Apoi am realizat un flagrant si 2 politisti imbracati in civil au vazut cu eu i-am dat 100 de lei(primiti de la un politist) iar el mi-a inapoiat portofelul gol.Atunci cei doi politisti iau prins din spate si i-au dus la sectie unde am scris declaratii si am povestit ele intamplate.
A doua zi la scoala prietena acestuia(care este si colega mea) mi-a spus ca o sa-mi para rau ca am fost la politie si fratele acesteia m-a amenintat insa inculpatul nu a mai vorbit cu mine.
Acum 2 saptamani am primit o citatie pentru procesul ce va avea loc maine si nu prea m-as duce deoareca am fost amenintat(de toti prietenii inculpatului).
Este obligatorie prezenta mea la proces?
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Amenda ratb MmariaM MmariaM Buna ziua. Am fost prinsa de controlori in autobuz. Ne-am dat jos si acolo era un echipaj de politie. M-am legitimat la politie NU si la controlori, cu nume, ... (vezi toată discuția)
Mandat aducere georgya22 georgya22 buna seara! am si eu nevoie de cateva sfaturi dar pentru inceput o sa povestesc care este problema mea.Totul a inceput in 2008 in luna august cand lucram la ... (vezi toată discuția)
Intrebare cu o posibila "furt calificat" nzsolt85 nzsolt85 As dori sa va cer parerea la un caz putin ciudat. Doi prieteni intro seara au fost in oras, au consumat alcool. Unul dintre ei avea in mana o sticla de bere ... (vezi toată discuția)