avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara neplatita de 6 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara neplatita de 6 ani

Am o prietena buna de familie si doresc sa-l ajut- cu copii gemeni de 6 ani nu a primit pensie alimentara. Tatal a recunoscut copii , viziteaza rar si atat.Acum a fost prostita sa vanda garzoniera ( paraseste la sfarsitul lunii ) unde a crescut cei 2 copii , si sa se mute in locatie lui alt judet alt oras , unde el detine apartm cu 3 camere , dar surpriza nu la primit in apartementul lui, atutudine schimbata si pentru banii pe care detine nu poate cumpara alceva acolo. Acum este nevoit sa se mute la mama inapoi unde are situatie buna pentru a creste pe copii.A fost amenintat ca neavand resedinta stabila , daca actioneaza in judecata pentru orice , va pierde copiii. Nu are apartament dar are bani pentru ca in sfarsit sa dea in judecata pentru tot acesti ani de suferinta. Sfatuiti-ma unde si cum sa incepem. Cu deosebita consideratie ,M. N.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
mocsar nicolae, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:50, 18 Iunie 2013
Sa inteleg ca a intervenit divortul si s-a stabilit o pensie alimentara de catre instanta de judecata, pensie care nu a mai fost platita de 6 ani? Daca e asa si nu este o pensie convenita de soti, in afara unei hot jud, atunci se poate promova si o plangere penala pentru infractiunea de abandon de familie - art. 305 cod penal.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
Adrian ALBU, Avocat
Introduceti o actiune in instanta prin care solicitati obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Nu au fost casatoriti si nu a fost stabiilita o pensie.
Doamna, copiii nu au beneficiat de pensie pt ca mama nu a cerut.
Sa nu plece urechea la amenintarile tatalui. NU conteaza ca nu mai are o casa a ei, conteaza ca locuinta unde s-a refugiat sa fie curata, in care isi poate creste copiii.
Sa se adreseze instantei la la domiciliul sau sa ceara stabilirea unei pensii in favoarea minorilor.
Daca vroia copiii, tatal i-ar fi oprit la locuinta sa, asa ca sa nu-si faca griji. Conteaza de asemenea ca dansa s-a ocupat de copii si pana in prezent si au locuit impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cine rămân copiii? Familiamea Familiamea Bună ziua! Dintr-o relație de concubinaj de 6 ani, au rezultat 3 copii (gemeni de 2 ani și jumătate prin Fiv și o bebelina de 5 luni, toți recunoscuți ... (vezi toată discuția)
Pot sa iau copiii??????? dandi dandi Acum 9 ani am bagat divort.Nu am avut pretentia de la el sa imi plateasca pensia alimentara sau cheltuieli de judecata.In hotararea judecatoreasca in care s-a ... (vezi toată discuția)
Cum te "desparti" cand nu esti casatorit dar aveti 2 copii alina2984 alina2984 Buna ziua!vreau sa ma despart de tatal copiilor ca sa ma pot despartii de parintii lui care ne viziteaza de 3ani seara de seara si nu reusesc sa ajung la o ... (vezi toată discuția)