criss_2009 a scris:
buna ziua. am formulat o cerere de recalculare a pensiei de serviciu in baza legii 90/2007
........se stabilesc urmatoarele drepturi:pensie militara de stat.....lei.intrebare.prin ordonanta de guvern,ordonanta de urgenta sau lege a parlamentului poate fi diminuata legal? nu vreau sa admit ca in romania orice este posibil. solicit raspuns competent drep pentru care va multumesc.
Nici eu nu vreau sa admit ca in Romania orice este posibil, dar nu conteaza ceea ce cred eu, intrucat nu schimba cu nimic realitatea. Important este sa o cunosc si sa
nu o accept asa cum este, strict din punctul de vedere al modului in care traiesc.
Stiti si dvs. si eu la ce se refera Legea nr. 90/2007. Raspunsul la intrearea dvs. este urmatorul: Legea nr. 164/2001, republicata si actualizata, poate fi modificata prin O.G., O.U.G. sau lege exact in sensul diminuarii pensiei, desi
ar trebui sa se tina cont de principiul dreptului castigat, astfel cum se procedeaza in sistemul public.
In fond, orice raspuns la intrebarea dvs. nu poate fi decat o simpla speculatie, actele normative se dau sau se adopta de catre guvern sau de catre parlament.