avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... la cererea mea am primit o decizie de recalculare a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

la cererea mea am primit o decizie de recalculare a pensiei militare care ma pune pe ganduri

buna ziua. am formulat o cerere de recalculare a pensiei de serviciu in baza legii 90/2007 drept pentru care am primit decizie de recalculare.in textul deciziei exista un punct pe care il redau textual "beneficiaza de urmatoarele legi speciale:avand in vedere cele constatate ,in baza prevederilor art.||/legea 90/2007 corobate cu cele ale art.53/legea 164/2001,se admite cererea de recalculare si se emite prezenta decizie prin care ,incepand cu data de ........se stabilesc urmatoarele drepturi:pensie militara de stat.....lei.intrebare.prin ordonanta de guvern,ordonanta de urgenta sau lege a parlamentului poate fi diminuata legal?nu vreau sa admit ca in romania orice este posibil. solicit raspuns competent drep pentru care va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
criss_2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:06, 10 Martie 2009
criss_2009 a scris:

buna ziua. am formulat o cerere de recalculare a pensiei de serviciu in baza legii 90/2007
........se stabilesc urmatoarele drepturi:pensie militara de stat.....lei.intrebare.prin ordonanta de guvern,ordonanta de urgenta sau lege a parlamentului poate fi diminuata legal? nu vreau sa admit ca in romania orice este posibil. solicit raspuns competent drep pentru care va multumesc.

Nici eu nu vreau sa admit ca in Romania orice este posibil, dar nu conteaza ceea ce cred eu, intrucat nu schimba cu nimic realitatea. Important este sa o cunosc si sa nu o accept asa cum este, strict din punctul de vedere al modului in care traiesc.

Stiti si dvs. si eu la ce se refera Legea nr. 90/2007. Raspunsul la intrearea dvs. este urmatorul: Legea nr. 164/2001, republicata si actualizata, poate fi modificata prin O.G., O.U.G. sau lege exact in sensul diminuarii pensiei, desi ar trebui sa se tina cont de principiul dreptului castigat, astfel cum se procedeaza in sistemul public.

In fond, orice raspuns la intrebarea dvs. nu poate fi decat o simpla speculatie, actele normative se dau sau se adopta de catre guvern sau de catre parlament.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de recalculare a fost anulata de instanta. poate fi emisa o decizie de revizuire? sejc sejc Dosar 3596/114/2011. Instanta de fond tribunalul Buzau. Recurs curtea de apel Ploiesti. Am fost pensionar militar in baza legii 164/2001. In decembrie 2010 am ... (vezi toată discuția)
Stadiul recalcularii pensiilor militare in baza prev. art. ii/legea 90/2007 si art. 53/legea 164/2001 craciun jean craciun jean in decembrie 2007 cu acordul centrului militar de care apartin am inaintat directiei financiar -contabila din m.ap.n.cere de recalculare a pensiei in baza ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas relyrely2010 relyrely2010 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Sotul meu a fost pensionar MAPN si a decedat in aprilie 2013.Pana acum nu am facut succesiunea,si ... (vezi toată discuția)