avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin/pasaport in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin/pasaport in strainatate

Buna ziua ! As avea o intrebare .Exista vreo modalitate sa imi schimb pasaportul sau buletinul in Spania , tinand cont ca am pasaportul expirat si buletinul mi-a fost furat.Am actele doveditoare de la Politie in legatura cu buletinul.Pe site-ul Consulatului Romaniei in Barcelona scrie ca doar pasaport temporar imi pot face si doar daca am vreo cauza importanta pentru care am nevoie ( ei dau exemple plecarea in alt stat ce nu e membru UE) .Pentru a-mi putea face C.I scrie ca am nevoie de un act valabil cel putin inca 6 luni pana la data expirarii.Cineva din Madrid si-a facut o procura si a trimis actele unei cumnate si respectiva i-a facut buletinul in Romania,apoi i l-a trimis .Imi puteti da vreun sfat ce anume sa le spun sau ce sa fac ca sa imi pot face C.I de aici , fara sa plec in Romania ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bogdan_bt , utilizator 06:04, 19 Iunie 2013
Puteti face si dvs. o procura speciala cuiva pentru depunerea actelor si ridicarea CI din tara insa pe langa procura mai trebuie si titlu de calatorie - acesta tine loc de act de identitate valabil. In baza lui veti putea face procura speciala.
In procura trebuie sa fie referirea expresa la obiectul mandatului, in cazul dvs. Depunere documente in vederea eliberarii cartii de identitate si ridicare carte de identitate . Ar fi bine daca ati primi un scan al cartii de identitate a mandatarului pentru a fi sigur ca datele vor fi trecute corect.

Acea dovada de la politia spaniola va trebui tradusa si legalizata. Procura e 60 euro, titlul de calatorie 65 euro iar traducerea, legalizarea semnaturii traducatorului si autentificarea mai sunt si ele ceva banuti :)

Aveti aici documentele pe care trebuie sa le aiba cel pe numele caruia veti face procura (dvs. veti trimite, asa cum v-am scris, si titlul de calatorie care va tine loc de act cu poza):
[ link extern ] #
Va multumesc din suflet.O zi cat mai frumoasa va doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere carte de identitate din strainatate repka199 repka199 Buna...am si eu o problema si va rog tare mult sa ma ajutati!! sunt din Barcelona si de 2 ani mia expirat buletinul !!ce pot sa fac? este ceva amenda sau cum ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca am pierdut toate actele de identitate? ContentWriter ContentWriter Buna ziua, Parintii mei sunt intr-o situatie complicata. Locuiesc in Italia, unde tata isi va depune actele pentru cetatenia italiana. In acest sens, a ... (vezi toată discuția)
Schimbare de resedinta anamariaruspaltinean anamariaruspaltinean Buna ziua, Eu sunt in Spania si am nevoie de o resedinta in Romania pentru schimbarea buletinului romanesc, mama mea me poate face un flotant pe casa ei? si ... (vezi toată discuția)