avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de resedinta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de resedinta

Buna ziua,
Eu sunt in Spania si am nevoie de o resedinta in Romania pentru schimbarea buletinului romanesc, mama mea me poate face un flotant pe casa ei? si ce acte are nevoie?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:05, 14 Aprilie 2015
Nu flotant, ci carte de identitate noua cu domiciliul la adresa mamei.
E nevoie de o procura speciala pe care o faceti la unul din consulatele Romaniei in Spania. Detalii aici:
[ link extern ]
Cartea de identitate pe care o aveti acum mai e in termen de valabilitate? Daca nu, si nu aveti pasaport valabil, intai trebuie sa va faceti un titlu de calatorie, altfel nu puteti face procura speciala.

Inca ceva: pe procura trebuie sa scrie motivul cererii de eliberare a noii carti. Daca pe actuala CI aveti alt domiciliu decat la imobilul mamei, sa treceti ambele motive: expirare + schimbare de domiciliu.
De asemenea trebuie scris ca o mandatati pe mama sa depuna actele + sa ridice cartea de identitate.
Asa arata procura speciala:
[ link extern ]

In tara trebuie sa trimiteti odata cu procura si cartea de identitate pe care o aveti acum (+ titlul de calatorie, daca CI este expirata) certificatul de nastere si, daca este cazul, certificatul de casatorie / sentinta de divort definitiva / certificate de nastere copii sub 14 ani.

Multumesc mult
mi-a fost de mare ajutor.
Pentru putin.
Daca mai aveti nelamuriri, reveniti. O procura incorect intocmita poate duce la respingerea dosarului iar costul ei nu e mic (60 de euro).

PS: Ar fi bine daca ati avea o copie (un scan) dupa cartea de identitate a mamei, sunt ceva date de completat si de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)
cum fac buletinul la urgenta veronica26 veronica26 sunt veronica momentam locuiesc in spania mai precis in las palmas de gran canaria asi vrea sa stiu cum pot face buletinul in tara cat mai repede posibil ... (vezi toată discuția)
Carte identitate expirata in strainatate rares93 rares93 buna ziua!am si eu o problema in prezent ma aflu in Olanda am cartea de identitate expirata de 2 luni,dar domiciliul meu e in judetul Gorj,am un frate la ... (vezi toată discuția)