avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere carte de identitate din strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere carte de identitate din strainatate

Buna...am si eu o problema si va rog tare mult sa ma ajutati!! sunt din Barcelona si de 2 ani mia expirat buletinul !!ce pot sa fac? este ceva amenda sau cum se face!!cum lucrez si locuiesc de multi ani in acelasi loc nu am avut nevoie nici de bultin nici de pasaport!amandoua is expirate!va multumesc ..astept rasp. serioase !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:40, 7 Decembrie 2014
Daca este vorba despre cartea de identitate romaneasca, atunci potrivit OUG 97/2005, puteti fi sanctionat cu amenda de la 40 lei la 80 lei.

Puteti lua legatura cu Consulatul General al României la Barcelona pentru eliberarea cărţii de identitate sau a unui pasaport.
[ link extern ]

Asa cum vi s-a spus deja, doar prin consulat se poate rezolva.
Pasaport nu puteti obtine pentru ca nu aveti act de identitate valabil.

Ca sa obtineti cartea de identitate fara sa veniti in tara e ceva mai complicat si destul de scump, minim 125 euro (65 euro titlu de calatorie + 60 euro procura speciala). Nu puteti face procura speciala fara sa aveti un act / document valabil.

Cu titlul de calatorie puteti veni in tara sa va faceti carte de identitate, in caz ca nu aveti pe cine sa imputerniciti sa depuna actele si sa va ridice cartea de identitate.
Am scris despre procedura aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Cititi si daca mai aveti intrebari reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate expirata in strainatate rares93 rares93 buna ziua!am si eu o problema in prezent ma aflu in Olanda am cartea de identitate expirata de 2 luni,dar domiciliul meu e in judetul Gorj,am un frate la ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin/pasaport in strainatate bogdan_bt bogdan_bt Buna ziua ! As avea o intrebare .Exista vreo modalitate sa imi schimb pasaportul sau buletinul in Spania , tinand cont ca am pasaportul expirat si buletinul ... (vezi toată discuția)