avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare din functie cu modificarea salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare din functie cu modificarea salariului

de regula atunci cand un salariat este promovat pe o functie superioara sau pe o functie cu o alta incadrare din punct de vedere financiar, i se modifica si salariul. in cazul in care in timp, acel salariat nu confirma pe acel post el este retrogradat sau i se schimba functia insa conform legii salariul nu se poate modifica decat cu acordul sau. ce se intampla insa cand ''promovarea'' se face fara a urma pasii legali(cu concurs pe post, interviu, negociere etc) ci prin decizie a administratorului sau a directorului general? o schimbare ulterioara din functie prin acelasi mod, adica decizie, poate modifica legal salariul fara acordul salariatului?
Cel mai recent răspuns: crinul , utilizator 12:40, 21 Iunie 2013
Orice modificare a contractului de munca se face cu act aditional de care salariatul trebuie informat,conditii cu care trebuie sa fie de acord si sa semneze actul aditional.
Asa este, dar daca salariatul nu e de acord?!
Poate s-a inteles gresit,nu trebuie sa fie neaparat de acord.Reformulez,daca este de acord il semneaza.
crinul a scris:

ce se intampla insa cand ''promovarea'' se face fara a urma pasii legali(cu concurs pe post, interviu, negociere etc) ci prin decizie a administratorului sau a directorului general? o schimbare ulterioara din functie prin acelasi mod, adica decizie, poate modifica legal salariul fara acordul salariatului?


Conf art 48 angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Situatiile in care se poate modifica unilateral CIM sunt prevazute limitativ in CM. Asadar unui salariat nu I se poate mdifica functia in mod unilateral, indifferent ca e vorba de "promovare" sau "retrogradare".
va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie daisys daisys Buna ziua. Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil. O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe ... (vezi toată discuția)
Depunere acte chemare in judecata tudor16 tudor16 Ce consecinte are depunerea unor acte - proba de chemare in judecata care nu exista in dosarul de personal? (vezi toată discuția)
Retrogradarea din funcția de director Bogdanzar Bogdanzar Am fost retrogradata din functia de director in functia anterioara promovari printrun act aditional fara a fi pusa in fata comisiei de disciplina pe motive de ... (vezi toată discuția)