avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime-as avea nevoie de un raspuns in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime-as avea nevoie de un raspuns in cel mai scurt timp...mltumesc

Buna ziua,

Contractul initial a fost pe perioada determinata, apoi s-a adaugat un act aditional la contractul initial prin care s-a trecut din determinat in nedeterminat. Am contract pe perioada nedeterminata de un an si jumatate, nu am carte de munca deoarece angajatorul nu a vrut sa o deschida. Am "cazut" la "un comun acord" cu angajatorul pentru incetarea contractului cu articolul 55b. Am cateva intrebari:

1. La incetarea contractului trebuie sa primesc o adeverinta de vechime. Ce trebuie sa contina aceasta adeverinta?
2. In cat timp trebuie sa primesc aceasta adeverinta( daca incetantrea contractului conform acordului partilor - lit. 55b are loc la data de 10 martie 2009) ?
3. Trebuie sa fac o cere pentru obtinerea adeverinte de vechime?
4. In cazul meu am dreptul la somaj? ( din cat m-am documentat eu, nu as avea, insa as vrea sa-mi clarific acest lucru.)


Va multumesc mult pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Sorin Susca , Consilier juridic 17:17, 9 Martie 2009
Beneficiati de somaj daca aveti stagiu de cotizare de un an si daca ati fost concediat . Avand in vedere ca dvs. vi s-a desfacut contractul de munca cu acordul partilor (55 b ) nu beneficiati de somaj..Puteti face o cerere ca sa puteti dovedi ulterior (daca va fi cazul ) ca ati solicitat o astfel de adeverinta. In mod normal un termen de 30 de zile pentru eliberare ar fi rezonabil.
Angajatorul e obligat sa emita o astfel de adeverinta daca nu aveti carte de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? tecu63 tecu63 Am o vechime in munca de peste 18 ani care nu este la acelasi angajator,iar pe data de 1 sept 2010 s a incheiat CIM cu art 55 lit b. Intrebarea mea este in ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj? lesko lesko Buna ziua, unul din angajati si-a depus cererea de demisie din motive personale, nemaivrand sa vina la serviciu, nici pe perioada de preaviz, azi a depus ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj Badger Badger Daca am lucrat cu carte de munca 30 ani si mi-a fost desfacut ctr de munca cu litera 55B cu 3 luni in urma, pana in momentul de fata nu am aplicat pt ... (vezi toată discuția)