avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drept de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drept de somaj?

Buna ziua,
unul din angajati si-a depus cererea de demisie din motive personale, nemaivrand sa vina la serviciu, nici pe perioada de preaviz, azi a depus cererea apoi a plecat. Am fost deacord cu cererea si i s-a desfacut contractul de munca cu acordul partilor.
S-a facut lichidarea si fostul angajat a semnat si decizia.
Ma suna dupa doua zile ca ii trebuie adeverinta cu salariile ei pe ultimele 12 luni...sa o duca la somaj.
Nu a cerut somaj a depus doar cererea de demisie ca ea de maine nu mai vine la serviciu.
Avand gestiune in spate am rugat-o sa stea in preaviz...si nu a cceptat.Atunci i s-a desf ctrc cu lit 55 acordul partilor.
Ma gandesc ca ea acum nu stie cum sa faca sa isi scoata somaj...
Cum se procedeaza in aceste situatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 10 Mai 2017
Incetarea c.i.m. cu acordul partilor, a c.i.m. nu da posibilitatea sa se beneficieze de indemnizatia de somaj.

Pentru a putea beneficia de somaj, va trebui sa se angajeze la un alt angajator fie pe durata determinat , fie pe nedeterminata, situatie in care :
- la expirarea duratei c.i.m. incheiat pe determinata, va putea depune actele pentru somaj

- c.i.m. incheiat pe nedeterminata poate inceta numai pentru motive neimputabile salariatului pentru a se beneficia de somaj.

Buna ziua,
am inteles asta.
Ea s-a angajat cateva zile(3-4) in alta parte cu 2 ore.

Cei de la somaj imi cer mie adeverinta pe ultimele 12 luni.

Ea nu mai este angajatul meu.
Sunt eu obligata sa ii dau adeverinta?
Multumesc.
Iti dati adeverinta doar pentru perioada lucrata la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie functie executie: procedura, conditii, consecinte, cazuri speciale. botean botean Buna seara, In cazul unei decizii de demisie se formuleaza o cerere de demisie in care se specifica durata preavizului (maxim 20 zile lucratoare in acest ... (vezi toată discuția)
Somaj AdrianG1954 AdrianG1954 am o vechime de 32 de ani si sunt in somaj de trei luni.Daca ma angajez ,in caz de demisie mai beneficiez de somaj? (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj in cazul inchiderii cim de comun acord Siani Siani Fiti amabili si lamuriti-ma intr-o anume privinta: am o vechime de un an de zile la firma la care lucrez momentan si as vrea sa schimb acest loc de munca, ... (vezi toată discuția)