avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restanta banca, refuz reesalonare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restanta banca, refuz reesalonare

In urma cu patru ani am facut un credit nevoi pers an chf.Pana in toamna anului trecut am reusit sa merg cu ratele ok. Din decembrie am anuntat banca ca veniturile diminuate ale familiei mele nu mai suporta aceata rata, in consecinta am prezentat bancii actele care dovedeau nivelul meu de indatorare catre alte institutii si cele prin care dovedesc diminuarea veniturilor. Drept urmare am solicitat bancii o reesalonare sau o solutie pentru diminuarea ratei lunare, evident ca refuzul a fost categoric si fara explicatie. In continuare eu platesc rata dar in masura posibilui ex rata normala este 170 chf iar eu reusesc cu greu sa platesc 130 chf. Problema este ca in timp diferenta dintre cat pot eu plati si rata normala se aduna la datorii. In aceasta situatie cu toporul bancii deasupra si fara posibilitati financiare pentru angajarea unui aparator ce pot face sau ce solutie imi dati? Ce imi va face banca ? Va multumeste un roman umilit in tara lui.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
ContSters293905, utilizator
perfect de acord!

Eu m-am raportat la informatiile furnizate. Nu exista niciun temei de contestatie . Poate clauze abuzive exista, mai ales daca tinem cont ca e un credit in CHF
eu platesc lunar rata la banca doar ca posibilitatile mele nu imi permit achitarea integrala a ratei. interesant este faptul ca eu am demonstrat buna credinta dar ma lovesc in continuare de refuzul lor. probabil ca le convine cat le dau stiind ca daca ma actioneaza in instanta si am-i fa poprire vor primi si mai putin decat atat. pana la urma ar fii foarte util pt mine sa stiu care ar fii acele solutii si unde le gasesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Nu trebuie sa tipati la noi, intelegem si fara sa scrieti cu caps lock.

Solutia e doar la banca, sa va reesaloneze creditul. O alta nu exista.
Nu stiu daca vor pune poprire, vor executa silit apartamentul si vor recupera de acolo ce ramane dupa indestularea creantei ipotecare.
In plus vor calcula dobanzi penalizatoare. Se dubleaza dobanda practic, sau poate si mai mult, depinde de banca. Ce va faceti in cazul asta?

intrati pe geam la ei, daca pe usa va scot. Aratati-le ca vreti sa platiti, dar nu puteti sa muriti de foame. Uneori cei din sucursala sunt nepasatori , nestiutori, etc... faceti reclamatie la centrala bancii, faceti reclamatie la BNR.


Am vazut banca, e una destul de ok, si am prieteni care au obtinut recent o refinantare, prin includerea restantei in suma creditului, de la aceeasi banca.
se poate. Nu disperati!
Succes!
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot face fata financiar unei rate imense la banca. AAnalyaa AAnalyaa Am un credit imobiliar ipotecar cu o rata lunara de 460 CHf pe care nu o mai pot plati. In cazul in care ma vor executa silit,apartamentul va fi scos la ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)