avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie imobil - dezmembrare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie imobil - dezmembrare

buna ziua,va rog sa imi spuneti daca la un imobil aflat in faza finala de constructie,si intabulat pe baza unei autorizatii de constructie in care se mentioneaza "imobil cu 2 apartamente"se poate face o dezmembrare astfel incat din cele 2 apartamente sa se poata face 9!apartamente cu CF individual,si sa fie si legal???
Cel mai recent răspuns: afd17 , utilizator 19:37, 19 Iunie 2013
se poate dupa finalizare constructie
Multumesc mult mdanp
- Faceti procesul-verbal de receptie la finalizarea lucrarilor si cadastrul in vederea intabularii intregii constructii.
- Intabulati constructia ca un intreg.
- Solicitati unui cadastrist intocmirea si inregistrarea la OCPI a noii documentatii cadastrale cu dezmembrarea pe apartamente.
- Intocmiti la notar un act de dezlipire (apartamentare) din care sa reiasa cele X apartamente rezultate.
- Notarul trimite la intabulare actul si in acel moment se va infiinta carte funciara separata pentru fiecare apartament rezultat.
Multumesc mult ilinca1981

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum pot nota in cartea funciara sau ce alta forma ... anadeleanu anadeleanu Buna ziua, Cum pot nota in Cartea Funciara sau ce alta forma de publicitate pot folosi pentru a face ca un contract de cumparare a unei uscatorii cu un trust ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - cadastru, intabulare m_dumi m_dumi buna ziua ! in anul 1996 am cumparat un teren.in anul 2008 am facut cadastru si intabulare. la inceputul anului 2013 am facut actualizare informatii tehnice, ... (vezi toată discuția)