avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire la succesiune

Au decedat parintii,tata mai intai,la urma mama. Toata averea lor era o casa cu teren. In timpul vietii au lasat testament asupra tuturor averilor unu pe celalalt. Mama care a ramas in grija noastra(eu si sotul) a lasat testament pe mine si pe sotul meu pentru toata averea ei. Mai am cinci frati,care vor sa demareze succesiunea.
Intrebarea mea este la partaj cam ce procent ne apartine.
Daca puteti sa ne ajutati,multumim frumos.
Cel mai recent răspuns: sferenc , utilizator 14:09, 18 Iunie 2013
In ambele succesiuni opereaza "acordul" mostenitorilor fata de ultima dorinta a defunctului, adica, daca fratii dvs vor fi de acord cu testamentele, in prima succesiune (a tatalui) va fi mostenitoare mama, ca sotie postdecedata, iar in cea de-a doua succesiune (a mamei), mostenitori testamentari veti fi dvs. si sotul.
Daca insa fratii nu doresc respectarea testamentelor, instanta poate hotari ca intreaga avere sa se imparta in mod egal celor 6 descendenti ai defunctilor>> cote egale de 1/6. Este posibil ca in instanta sa cereti atribuirea integrala a bunului, facand dovada faptului ca ati avut-o pe mama in intretinere si ingrijire exclusiva, dar cu obligatia de plata a unor sulte catre ceilalti frati.
Multumim mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua, Parintii au decedat; Mai intai,tata,apoi mama. Mama a lasat testament,ca intreaga sa parte din avere,sa ramana unuia dintre cei doi copii. ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament detinut in cote parti egale mariafaravina mariafaravina Va rog sa imi raspundeti, daca se poate. Eu si sotul meu detinem un apartament, in cote egale, pe care l-am cumparat. In cazul in care unul dintre noi moare, ... (vezi toată discuția)