Buna ziua,
Apelez la experienta dvs in a va ruga sa-mi datinun sfat in ceea ce priveste anulare unui contract vanzare cumparare.
Am cumparat un teren interurban cu , 7 mii de euro. In contract vanzatorul a trecut doar 1000 euro, pe motiv ca ar fi taxele pt el mai mici. Dupa ce actul a fost incheiat am aflat de la primarie ca terenul este interurban dar totusi nu se poate construi pe el. In mai putin de 100 de metri de el se afla o ferma de pasari , si nu se pot da avize de la mediu, sanatate publica, asociatia veterinara, chiar si primaria , printr-o hotarare definitiva , conform unui "PUG" se consemna ca nu e construibil. Scrie si pe certificatul de urbanism acelasi lucru.
Vanzatorul a ascuns aceste informatii , iar acum refuza sa restituie banii, pe motiv ca el a fost corect, vina e a mea ca nu m-am dus sa ma interesez inainte.
Se mai poate anula contractul de v-c , si daca da, am sanse sa-mi recuperez toti 7000 euro sau doar ce e scris in contract 1000 euro?
Va multumesc anticipat
Consider ca aveti o reala problema cu pretul, pe de o parte, iar pe de alta parte, daca prin "interurban" intelegeti extravilan apreciez ca data fiind aceasta categorie de folosinta ,arabil extravilan si nu curti constructii, aveati suficiente date pentru a concluziona ca pe acest teren nu puteti construi. In fine, este doar o opinie.
am gresit, imi cer scuze, e intravilan, nu intraurban. Proprietarul a spus ca e construibil, dar normal, a spus, in vorbe, nu scris. Dupa cum am mentionat, am aflat ca primaria nu poate da autorizatie de construire, dupa ce l-am cumparat.
Nu se poate considera "viciu ascuns". Terenul a fost "inspecat si analizat" vizual, dar nu s-a putut constata acest inconvenient, va multumesc
ªanse minime. Informaţiile ascunse sunt, de fapt, publice. La îndemîna oricui. PUG nu este secret, el se adopta prin Hotarare a consiliului local, aveaţi posibilitatea de a vă interesa la primărie despre situaţia terenului, puteaţi solicita oricînd informaţii.
Cît despre recuperarea preţului real, luaţi-vă gîndul...