Acum fix un an , un prieten de al meu avea datorie la mine si in schimbul datorii mia dat niste detectoare de radar .El spargea masini . Eu am vandut detectoarele pe internet dar am fost si eu prezent de 2 ori cand a savarsit aaceste fapte. Mentionez ca aveam 16 ani si 2 luni cand la prins politia si automat el ma turnat la politie ca lam ajutat. Nu am antecedente , nici macar o amenda. Ce mi se poate intampla ..????? daca imi iau un avocat bun credeti ca scap ??? e vre-o sansa sa nu afle parintii ???? daca imi iau avocat am nevoie si de parinti la proces?pentru ca acum am 17 ani si 4 luni ..... o sa existe un proces ?
Va multumesc mult pentru raspuns....eu mi-am strans deja bani ca sa imi angajez un avocat....credeti ca voi face puscarie ? pe mine ma audiat decat politia acum fix un an fara 3 zile .....si peste 3 zile trebuie sa se prezinte "prietenul meu "(cel care a savarsit fapta ...) la politie pentru ca a primit citatie si pe ea scrie ceva cu articolul 208-209 .De ce iar la politie ci nu la tribunal ??
Deci daca imi angajez avocat tot treebuie sa fie parintii prezenti ? pentru ca ei sun plecat in italia si eu stau cu bunica .....
Furt simplu si furt calificat ....inca nu s-a dispus trimiterea in judecata ... luati va avocat de urgenta...
si mergeti la Politie cu prieten cu tot :)
Chiar si dispusa trimiterea in judecata , in temeiul art 81 cod Penal , se poate dispune suspendare conditionata a executarii pedepsei.
(nu executati inchisoare efectiv)
Este , insa , posibila si amenda administrativa.
Dvs decideti daca instiintati sau nu parintii ...dar prezenta lor nu e obligatorie...
iar bunica nu cred ca ar trebui implicata :)
Un gest disperat...si care nu va ajuta deloc...cooperati cu agentii...intrucat conduita pozitiva reprezeinta CIRCUMSTANTA atenuanta judiciara....
Se va avea in vedere ca ati cooperat cu agentii de politie....
Sustragerea nu va ajuta , din contra , e apreciata ca si circumstanta agravanta...
:sorry::sorry::sorry::sorry:
Decat sa fugiti din tara, mai bine angajati un avocat.. va organizati corect apararea....si plecati din tara ...cu o prietena... as zice eu .... e o varianta mai buna :)
Problema e ca fiind minor, trebuia obligatoriu sa fiti asistat in tot cursul urmaririi penale de catre avocat. De aceea am spus sa mergeti acum la un avocat sa vada exact cum si in ce conditii s-au efectuat actele de urmarire penala, si sa va sfatuiti pentru etapele urmatoare. Asa cum au spus si colega, daca manifestati cooperare si aratati ca regretati fapta, fiind la prima abatere de acest fel puteti scapa mai usor. Dar oricum probabil veti trece prin "furcile caudine"ale unui proces penal