avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate

buna ma numesc oprea lavinia si sunt in concediul de maternitate am nascut in 11 martie 2008 si sunt insarcinata si trebuie sa nasc in ianuarie 2010 as vrea sa stiu daca o sa mai beneficiez de concediu de maternitate si ce trebuie sa fac.Va rog sa imi raspundeti cat mai repede va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:46, 9 Martie 2009
da, aveti dreptul la concediu de ingrijire a copilului de la momentul nasterii celui de al doilea copil.Perioada care se suprapune este parte din concediul care se afla in derulare si veti fi beneficiara indemnizatiei aferente . Trebuie sa anuntati angajatorul si ITM,despre faptul ca sunteti din nou insarcinata.
Veti beneficia de indemnizatie pentru copilul pe care trebuie sa-l nasteti in ianuarie 2010, deoarece indemnizatia primita pentru primul copil este considerata venit profesional si se ea in calculul celei de a douia indemnizatie, ceea pe care urmeaza sa o primiti pentru al doilea copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei de maternitate Dan Ioana Dan Ioana Buna ziua! Ma numesc Ioana si as dori sa stiu daca in cazul meu voi primi sau nu indemnizatia de maternitate. Eu am contract de munca din data de 1 feb 2009 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea copilului vladm1973 vladm1973 buna ziua, Ma numesc Robu Daniela si am lucrat la o firma pana in octombrie 2011.Am inceput sa lucrez la arla firma din ianuarie 2012.Acum sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in concediu de crestere copil lacramioara_ilie lacramioara_ilie Buna ziua!Sunt in concediu crestere copil si doresc sa fac al doi-lea copilas.Baietelul meu face 2 ani in luna octombrie. Daca raman insarcinata acum ar trebui ... (vezi toată discuția)