avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Care este procedura de recuperare a unor prejudicii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Care este procedura de recuperare a unor prejudicii aduse unei institutii?

Buna seara
Sunt 3 situatii:
Urmare unui control la institutie sau constatat mai multe situatii prin care s-au adus prejudicii institutiei si trebuie sa luam masurile legale pentru recuperarea prejudiciilor.
1. Unii salariati sunt functionari publici. In privinta lor s-a dispus in prima faza cercetarea lor administrativa pentru a se stabili vinovatia lor si raportul de cauzalitate dintre vinovatie si prejudiciul produs si in final sanctionarea acestora si emiterea deciziei de imputare.
2. Alti salariati sunt angajati cu contract individual de munca. Pentru ei deasemenea s-a dispus efectuarea cercetarii disciplinare pentru stabilirea vinovatiei, numai ca in Codul muncii nu este prevazuta ca posibilitate recuperarea prejudiciului prin decizie de imputare ci numai in baza unei hotarari judecatoresti.
3. Trebuie sa incercam recuperarea prejudiciului de la societatile cu care s-au incheiat contractele, acolo unde prejudiciul s-a produs prin neexecutarea unora din obligatiile contractuale, dar nu stiu daca in conditiile Noului cod civil si Cod de procedura civila se mai face concilierea directa ca procedura prealabila introducerii unei actiuni in pretentii in instanta.
Care este procedura de recuperare a prejudiciului cu societatile? Somatia de plata prev de 1014 C proc civ.? Medierea la mediator sau inca mai exista procedura concilierii directe?

Alte discuții în legătură

Ancheta administrativa magyari magyari Buna ziua.... Am avut probleme, cu un fost angajat, care din cauza neglijentei, nepasarii, ne-a cauzat prejudicii. L-am convocat la conciliere, i-am ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu - decizie de imputare sau hotarare judecatoreasca oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog mult de tot sa ma lamuriti in urmatoarea problema: daca pentru recuperarea unui prejudiciu produs de un salariat - se emite doar ... (vezi toată discuția)