avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire concediu pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire concediu pt cresterea copilului

Buna seara. In ce conditii as putea sa-mi prelungesc concediul pt ingrijirea copilului? Copillul diagnosticat cu deficit de alfa1antripsina de la nastere, o boala care in timp,este probabil sa-i afecteze plamanii si ficatul, as putea sa-mi prelungesc concediul la 3 ani? Daca nu se poate prelungi concediul, beneficiez de ajutor de somaj , dupa incheierea celor doi ani din concediu? Mentionez, ca am fost angajata inainte 1 an si 3 luni, apoi 3 luni concediu medical si urmanad 4 ani de concediu pt ingrijirea copilului ( 2 ani pt primul copil+2 ani pt al doilea copil) , fara intrerupere intre concedii. Va multumesc anticipat si va doresc o seara buna!!
Cel mai recent răspuns: SAVUCA , utilizator 15:07, 21 Martie 2014
1. Daca veti obtine certificat de handicap pentru copil puteti prelungi CCC pana la varsta de 3 ani, cu aceeasi indemnizatie.

2. Apoi puteti beneficia in continuarea CCC si de concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, caz in care indemnizatia ve fi de 450 lei.

3. - Trebuie sa mergeti la Directia de Asigurari Sociale si Protectia Copilului sa obtineti certificatul de handicap pentru copil.
- Dupa aceea reveniti si va spunem ce sa faceti, in continuare.

4. La incetarea CCC reluati activitatea si daca angajatorul va concediaza din motive neimputabile dvs. (cum ar fi desfiintarea postului) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Buna ziua, am facut ce ati zis pana la punctul 3, in legatura cu incadrarea in gard de handicap al unui copil de 2 ani, dar am primit numai 33.5 lei indemnizatia. Mi-ati putea spune ce nu s-a facut corect? Multumesc
1. Cei 33,5 lei reprezinta indemnizatia de handicap care se plateste separat de indemnizatia pentru CCC.

2. Faceti cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pana cand copilul implineste 3 ni (atasati si o copie dupa certificatul de handicap).

3. Cu decizia de prelungire a suspendarii CIM pergeti la Primarie si solicitati plata indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 3 ani.
Multumesc pt raspuns!
Buna ziua, am facut toate demersurile mentionate de dvoastra. Dar de la primarie mi-au spus ca nu cred ca o sa primesc indemnizatia, citez : "astea mai mult pe hartie". Daca o sa primesc indemnizatia, o sa mi se vireze retroactiv si de pe luna febr? Si ce valoare? Va multumesc din suflet pt lamuriri si indrumari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru copil cu handicap penesmaria penesmaria Buna dimineata! sun in CCC pana la 2 ani. Copilul meu are un grad de handicap mediu. Am fost informata ca pe baza unei cereri facute la angajator si cu o ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic copil cu handicap giacris giacris Daca copilul unei angajate face 1 an pe 1 martie 2013 si m-a anuntat astazi, 04 februarie ca sapt viitoare va aduce un certificat de handicap pentru copil, pot ... (vezi toată discuția)
Prelungirea perioadei concediului de crestere copil lidiadaria lidiadaria Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana in luna august 2013. Am optat pentru varianta 1 din legea legea 111/2010 adica: Concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)